4D3N expeditie tour met Buhay Isla.

0

Een onvergetelijk avontuur in de Filipijnen, een 4-daagse tocht met Buhay Isla tussen El Nido en Coron. Met een klein gezelschap (max. 18 personen) zit je 4 dagen op en rondom je boot en deel je 3 nachten je basecamp op één van de strandjes rondom Linapacan eiland. Gelegen tussen El Nido en Coron. Helemaal back to basic. Douchen met een emmertje koud water, gebrek aan elektriciteit en alle aandacht voor elkaar.

Daginvulling expeditie

Dag 0 – Een dag voor je de boot op gaat, word je uitgenodigd op het kantoortje van Buhay Isla, voor een korte introductie. Je ondertekent een formulier waarbij je aangeeft dat je de omgeving en het zeeleven respecteert. Geen koraal of schelpen meeneemt en het koraal niet aanraakt. Mocht je nog niet alles betaald hebben, dan kun je hier het restant betalen.

Onderstaande stappen, zijn beschreven vanuit de start uit El Nido. Start je in Coron, dan zal het andersom zijn.

Dag 1 – In de ochtend vertrekt de boot van de pier. Al snel maak je een stop om naar de lagoon te gaan. Pak je snorkel masker en zwem lekker rond. Of maak een rondje met de kano door de lagoon. Op deze dag maak je nog een aantal verschillende stops om te zwemmen, te chillen op het strand of lekker van de boot af te springen. In de namiddag kom je aan op het eerste basecamp. Eenvoudige hutjes zijn voor komende nacht het onderkomen en om de avond te doden kun je lekker een spelletje spelen of een potje volleyballen, tijdens de zonsondergang.

Buhay Isla boot

Met een kleine groep (max. 18 personen) vertrek je met een soortgelijke boot vanaf de pier. Een fantastisch avontuur tegemoet.

Lagoon Buhay Isla

Prachtige omgeving bij de lagoon. Mooie rotsformaties aan de rand van helderblauw water. Welcome to paradise. 😉

Na aankomst in het basecamp speel je een potje volleybal, tot dat de koks het heerlijke avondmaal bereid hebben.

 

Dag 2 – De volgende ochtend, na het lekkere uitgebreide ontbijt, zwem je weer naar de boot. Een betere manier om wakker te worden is er niet. Je vaart richting het basecamp voor de tweede nacht. Ondertussen maak je verschillende stops om te genieten van de onderwater wereld. Je kunt gaan rondkijken in een kleine gemeenschap, om te zien hoe men daar leeft. In de avond geniet je lekker van een rum cola met de anderen. Vind je het net als ons leuk om te fotograferen? Dan kun je foto’s van heldere sterrennachten maken.

Duiken van Buhay Isla boot

Overdag neem je lekker een duik. Spring van het bovendek zo een aantal meter naar beneden de zee in.

 

sterrenhemel buhay isla

In de nacht slaap je onder heldere sterrenhemels, in eenvoudige hutjes op het strand.

Dag 3 – Er zitten alweer twee nachten op, maar gelukkig heb je vanavond nog een nacht. Overdag kun je nog lekker gaan snorkelen bij een oud wrak, begroeid met mooie koralen en bewoond door verschillende kleurrijke vissen in kraakhelder water. ’s Avonds lekker genieten van de laatste avond rondom een kampvuurtje met een rum-cola.

Even geen zin om te zwemmen of te snorkelen? Maak dan een rondje op één van de kano’s die aan boord van de boot zijn.

Dag 4 – Helaas is dit alweer de laatste dag. Vanavond slaap je weer in de stad, in plaats van op een afgelegen strandje. Maar voor het zo ver is, kun je nog optimaal genieten van deze dag. Lekker snorkelen, zwemmen of lekker vissen met provisorische hengels. Eerder gevangen vis gebruik je als lokaas. Terwijl jij aan het vissen bent, gaat het personeel op jacht voor het echte werk.

octopus vangen buhay isla

Crew gaat de zee op en komt even later terug met een enorme octopus die ze gevangen hebben.

Bekijk hieronder de video van de expeditie met Buhay Isla:

Wat kost de expeditie met Buhay Isla?

Een vierdaagse tocht bij Buhay Isla kost 16.200 peso’s. Bij aanmelding betaal je 50% van het bedrag als aanbetaling. Het overige deel van het bedrag, betaal je bij de voorlichting en het ondertekenen van de voorwaarden. Hier zit alles in: je boottrip tussen El Nido en Coron, 3 overnachtingen, je maaltijden, overheerlijke snacks tussendoor en ‘gelimiteerde’ Tanduay Rum Cola. 

Buhay Isla reageert niet, wat nu?

Een veel voorkomende klacht is dat Buhay Isla niet of niet snel reageert op mailtjes. Of het komt door gebrek aan organisatorische processen, topdrukte of wat dan ook, dat maakt voor jou natuurlijk helemaal niks uit. Jij wil die bevestiging natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen.

Wat vaak helpt is om je eerste mail nog eens te versturen, waarbij je het onderwerp van de mail aanpast. Vermeld in je onderwerp van je mail bijvoorbeeld ‘IMPORTANT’, ‘HIGH PRIORITY’ of iets soortgelijks. In veel gevallen krijg je hierna wél respons op je e-mail.

Daypack met essentials: 

Je grote backpack zal tijdens je tocht in het ruim gelegd worden, waar je tijdens de trip niet bijkomt. Neem daarom een daypack mee, waarin je alleen je échte benodigdheden voor de komende dagen in stopt.
Hieronder een lijstje die je in je daypack kunt stoppen:

 • Zwembroek / bikini / badpak
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Lang zwemshirt, tegen verbranding en kwallenbeten
 • Snorkelset, maar zijn ook te leen op de boot.
 • Anti-insect (Deet)
 • Powerbank
 • Zaklampje
 • Hervulbare waterfles
 • Zonnebrandcreme
 • Zeeziekpillen
 • Biertjes of wijntjes – als je niet van rum houdt. 😉

Zorg dat al je apparaten goed opgeladen zijn, want elektriciteit is er schaars en er zijn niet of nauwelijks stopcontacten.

 

 

 

No comments