Canada

Reis info

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Canada? Zorg dan dat je deze reisinfo niet mist! 

Hieronder lees je meer informatie over het klimaat& weer, visum, betalen, fooien, vervoer en tijdsverschil. 

Klimaat & weer

Canada kent over het algemeen een landklimaat. Met zeer koude winters en temperaturen die in het noorden en op de prairies kunnen zakken tot onder de −30°. In Brits-Columbia zijn de winters milder en regenachtig. 
Zomers zijn in grote delen van Canada, vooral het zuiden, erg warm en vochtig zijn. De gemiddeld warmte in de zomermaanden is 22°. 

visum

 Sinds september 2016 ben je verplicht om elektronische reistoestemming aan te vragen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ETA). Dit doe je ongeveer 4 weken voor vertrek. Omdat je ETA rond moet zijn voor je voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig. Kosten per persoon: zijn 7 Dollar. 
Via deze link kom je op de website van de Canadese overheid waar je, je ETA kunt aanvragen. 


betalen

In Canada betaal je met de Canadese dollar ($). Dit is niet dezelfde munt als waarmee in de VS betaald wordt (USD). De koersen van beide munten liggen redelijk bij elkaar in de buurt, maar ze zijn niet aan elkaar gekoppeld.
Tip: neem een credit card mee, hiermee kun je overal betalen. 

Canada


Fooi

In de regel geef je in hotels en restaurants een fooi van tien tot vijftien procent op de te betalen rekening. Dit word als heel normaal gezien. Ook taxi chauffeurs en bijv. kappers verwachten een fooi. Ze zullen je gek aankijken als je deze niet geeft.

Check wel even je rekening voor je de fooi geeft, vaak zijn er al service kosten berekend. In dat geval hoef je niet perse nog een fooi te geven. 

Vervoer

Je kunt het land op veel verschillende manieren verkennen. Of je nou kiest voor de bus, trein, camper of auto. Overal zul je comfortabel kunnen komen. De wegen zijn breed en voorzieningen zijn heel goed. Mocht je minder tijd hebben kun je altijd kiezen om het vliegtuig te pakken. In het hoogseizoen liggen de prijzen voor tickets meestal wel wat hoger. Dus probeer op tijd te boeken. 


Tijdsverschil

Canada kent 6 verschillende tijdzones. Newfoundland time: 4,5 uur eerder dan in Nederland 
Atlantic time: 5 uur eerder dan in Nederland 
Eastern time: 6 uur eerder dan in Nederland  Central time: 7 uur eerder dan in Nederland Mountain time: 8 uur eerder dan in Nederland Pacific time: 9 uur eerder dan in Nederland 

 

Wil jij meer weten over onze ervaring?

Tijdens een van onze reizen verbleven wij in Canada, we nemen je mee en delen onze ervaringen in dit prachtige land.