Cambodja

Reis info

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Cambodja? Zorg dan dat je deze reisinfo niet mist! 

Hieronder lees je meer informatie over het klimaat& weer, visum, betalen, fooien, vervoer en tijdsverschil. 

 

Klimaat & weer

Cambodja kent een tropisch moesson klimaat. Dat betekend dat je van juni tot oktober vaak te maken hebt met zware buien en hoge luchtvochtigheid.  De meeste regen kun je verwachten in de maanden augustus en september. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden met een piek in de zomermaanden in maart, april en mei. 

visum

Om te verblijven in Cambodja is een visum verplicht. Deze kun je ‘on arrival’ regelen op het vliegveld. Zorg dat je 2 pasfoto’s en cash Dollars bij je hebt zodat je aanvraag gemakkelijk en snel verloopt. Een visum kost ongeveer 35,- USD per persoon.  


betalen

Doorgaans betaal je in Cambodja met Amerikaanse Dollars. 
De Riel (KHR) wordt nog maar zelden gebruikt en ter plaatse worden eigenlijk alle prijzen aangegeven in Dollars. Wisselgeld onder 1 USD krijg je meestal wel terug in Riel.

Dollars


Fooi

Het geven van fooi word in Cambodja erg gewaardeerd. Over het algemeen verdienen de mensen er erg weinig en liggen de lonen laag. Je zult merken dat ze in restaurants vaak tien procent service kosten op je bonnetje zetten. Vaak word hierboven nog een kleine fooi gegeven. 

Vervoer

Het vervoer in Cambodja is zoals in de meeste Aziatische landen heel chaotisch. Je kunt de steden per tuktuk of te voet verkennen. Wil je de stad uit kun je makkelijk bij een reisbureautje een plekje in een minivan te reserveren. Ook zijn er mogelijkheden om een binnenlandse vlucht te nemen wanneer je naar een andere stad wilt gaan. Dit scheelt je tijd maar is wel iets duurder dan over de weg. 

Laos


Tijdsverschil

Cambodja kent zelf geen verschil in zomer en wintertijd. 

Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later
Tijdens onze wintertijd is het 6 uur later

Wil jij meer weten over onze ervaring?

Tijdens een van onze reizen verbleven wij in Cambodja, we nemen jullie mee en delen onze ervaringen in dit prachtige land.