Kazachstan Kolsai Lake

Vaak wordt gedacht dat Kazachstan maar een saai land is dat bestaat uit steppen. Ja, Kazachstan heeft inderdaad veel steppen, maar er is meer. Sterker nog, het grote land in Centraal Azië heeft juist een hele mooie mix van natuurlandschappen. Helderblauwe meren, mooie berglandschappen en national parken vol met flora en fauna in Almaty Region vullen de uitgestrekte steppen van het noord-westen aan. Daarnaast heeft het met o.a. Turkistan en de omgeving nog hele mooie overblijfselen van de zijderoute, die zeker een bezoekje waard zijn.
Hoewel Almaty een moderne bruisende stad is, is het niet meer de hoofdstad van het land. Deze titel is afgestaan aan de nieuwe jonge stad Astana. Een compleet nieuwe stad die in een rap tempo opgebouwd is en vol staat met architectonische hoogstandjes.

Kazachstan is sinds 1991 een onafhankelijk land. Voor die tijd was Kazachstan nog onderdeel van de Sovjet Unie. De invloeden van de Sovjet tijd is ook terug te zien in de architectuur van grote (staats)gebouwen. Het land is het grootste land van Centraal Azië en en staat in de top 10 van de grootste landen ter wereld, maar qua bevolkingsdichtheid staat Kazachstan bijna onderaan op de lijst.

Ga op reis door Kazachstan en laat je verbluffen door haar schoonheid.

Beste reistijd Kazachstan

Strenge winters, hete zomers. Zo kun je Kazachstan misschien het beste typeren. In april kan het in sommige delen van het land nog sneeuwen, terwijl het in het zuiden van het land al een aangenaam temperatuurtje kan hebben. 
In zomer kan het kwik soms wel tot 50 graden Celsius stijgen.
De aangenaamste maanden voor Kazachstan zijn: mei, juni, september en oktober. Dit zijn de overgangsperiodes van snikhete zomers naar strenge winters en vice versa.  

Visum Kazachstan

Reizigers met een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor het land. Kazachstan biedt een visum vrije entree voor 30 dagen. Als je langer dan 30 dagen in Kazachstan wilt verblijven, is het mogelijk een visum run te doen met het buurland Kirgizië, die ook een visum vrije entree geven (60 dagen). 

Tijdverschil Kazachstan

Reis je door Kazachstan, dan heb je te maken met twee verschillende tijdzones.

In het westen is het 4 uur later dan in Nederland (wintertijd) 3 uur later (zomertijd). In het oosten is het 5 uur later dan in Nederland (wintertijd) 4 uur later (zomertijd). 

Kazachstan bestaat uit 17 deelgebieden, waarvan 5 deelgebieden in UTC+5 tijdzone liggen en 13 deelgebieden in UTC+6 tijdzone. 

Betalen in Kazachstan

In Kazachstan wordt met de Kazachstaanse Tenge betaald. 

In restaurants zul je merken dat de servicegraad niet heel hoog is. Dit komt omdat de fooi (vaak 10%) al inbegrepen zit bij de de rekening. De fooi is dan ten slotte toch al verdiend. 

Liften in Kazachstan is moeilijk: iedereen is part time taxi-chauffeur. De kans dat je meegenomen wordt voor een ritje is erg groot, maar dan dien je hier wel een klein bedrag voor te betalen, wat vooraf afgesproken wordt. 

Bekijk reisvideo's van

Zoek vliegtickets naar Kazachstan

Zoek accommodatie in Kazachstan

Booking.com