Himalaya nepal

Thailand is misschien wel de meest populaire vakantiebestemming in Zuid-Oost Azië. Niet gek, het is er relatief goedkoop, er is veel te doen en te zien voor toeristen en alles is goed op het toerisme ingespeeld. Mede hierdoor is het ook dé startbestemming voor een (solo)backpacker tijdens de eerste backpacktrip. In Thailand ben je immers nooit alleen. Of je nu van feesten houdt of wil genieten van mooie natuur. Lekker op het strand uit een kokosnoot wil drinken of lekker streetfood eten in de stad. Thailand heeft het allemaal. Leuk feitje over Bangkok: De officiële naam van Bangkok is de langste stadsnaam ter wereld. Het luidt als volgt: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Laten we het maar gewoon Bangkok noemen. 😉 

Beste reistijd Thailand

Over het algemeen is de beste reistijd naar Thailand tussen november en maart. Het is er iets minder heet en is het buiten het regenseizoen. 

Deze periode – met name eind december en januari – is het ook hoogseizoen in het land en is er veel toerisme. 

Visum Thailand

Bij aankomst in Thailand mag je 30 dagen visumvrij in het land verblijven. Wil je langer in Thailand verblijven, dan is het mogelijk om via het imagration office je verblijf met een maand te verlengen tegen betaling van 1940 Baht. Neem hiervoor je paspoort, een pasfoto en je departure card mee. 

Een andere optie is om bijvoorbeeld een visarun naar Maleisië te doen, dat ook kosteloos is voor 90 dagen. Wanneer je terug naar Thailand gaat, krijg je weer een nieuwe stempel in je paspoort voor 30 dagen gratis verblijf. 

 

Tijdverschil Thailand

Thailand heeft in het hele land dezelfde tijdzone. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Thailand 6 uur later dan in Nederland. 

In de zomer scheelt het 5 uur, ten opzichte van de Nederlandse tijd. 

Betalen in Thailand

In Thailand wordt betaald met de Thaise Baht. In de afgelopen jaren is de koers voor de Europeanen tot liefst 20% slechter geworden, waardoor het land ook duidelijk duurder is geworden. 

In Thailand is het gebruikelijk om op veel plekken te onderhandelen over je prijs, zoals een tour, een tuktuk-ritje of je souvenirs voor thuis. 

Zoek vliegtickets naar Thailand

Zoek accommodatie in Thailand

Booking.com