Himalaya nepal

Dwars door het berglandschap van Tadzjikistan loopt de M41, oftewel de Pamir Highway. Misschien wel dé reden voor velen om het land te bezoeken. De Pamir Highway, wordt ook wel eens ‘het dak van de wereld’ genoemd. Dit komt omdat de Pamir Highway de hoogste ‘snelweg’ van Azië is. Het hoogste punt van de weg die dwars door Tadzjikistan loopt is 4655 meter hoog. Maar Tadzjikistan is meer dan alleen de Pamir Highway. Zo kun je in de omgeving van Dushanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, genieten van het gebied van de Fann Mountains. In het noorden van het land kun je nog wegdromen bij de ‘seven lakes’. Maar uiteindelijk kun je niet zeggen dat je in Tadzjikistan bent geweest, wanneer je niet over de Pamir Highway hebt gereden. En als je de route over de Pamir Highway rijdt, vergeet dan zeker niet de afslag om door de Wakhan Valley te rijden. Hier reis je door een gebied waarbij Tadzjikistan door een rivier wordt gescheiden van het buurland Afghanistan en kun je het land praktisch bijna aanraken. Erg bijzonder! 

Hier geven wij  je meer tips en reisadvies voor Tadzjikistan.

Beste reistijd Tadzjikistan

Tadzjikistan is het beste te bezoeken tussen maart en oktober. De aangenaamste temperatuur is vooral in maart, april, september of oktober. Het kwik stijgt dan tot een temperatuur van 20 tot 30 graden. Maar in deze periode valt er wel meer regen en kan het stormen. 

In de zomermaanden is het droger, maar kan het in grote delen van het land boven de 40 graden celsius worden. De hoger gelegen gebieden zijn wel koeler en aangenamer qua temperatuur. 

Het wordt afgeraden om in de wintermaanden te rijden. Sommige wegen zijn dan afgesloten vanwege sneeuwval. 

Visum Tadzjikistan

Voor Tadzjikistan is een visum nodig die eenvoudig online aan te vragen is. Dit e-visum is 45 dagen geldig en kost 75 dollar. Vaak is dit e-visum binnen één of enkele dagen goedgekeurd. Het geprinte exemplaar toon je vervolgens bij de douane, zodat je het land kan toetreden. 

Wil je het land met een auto in, dan dien je ook voor je auto een import tax te betalen. Deze kost 25 dollar en geeft je het recht om de auto maximaal 15 dagen in het land te laten. 

Tijdverschil Tadzjikistan

Geografisch gezien kent Tadzjikistan één tijdzone. Het tijdverschil is 4 uur tijdens de wintertijd. 

Echter heeft Tadzjikistan ook een autonome regio (GBAO), waarbij het een uurtje later is dan de rest van het land. 

Betalen in Tadzjikistan

In Tadzjikistan wordt betaald met de Somoni. 

Bekijk reisvideo's van

Zoek vliegtickets naar Tadzjikistan

Zoek accommodatie in Tadzjikistan

Booking.com