Maleisie - 1800×360

Maleisië ligt in het hart van Azië en vormt een mix van culturen waarin oost en west met elkaar verweven zijn. Het land biedt vanalles: een rijke  geschiedenis, culturele erfgoederen, stranden en een bruisende hoofdstad. Ooit had deze hoofdstad, Kuala Lumpur, een wereldrecord in handen: De Petronas Towers waren met hun 452 meter tussen 1998 en 2004 de hoogste torens van de wereld. Daarnaast heeft Maleisië ook nog puur regenwoud met exotische dieren op Borneo. Borneo is een enorm groot eiland. En bestaat uit delen van Maleisië, Indonesië en Brunei.  Het eiland behoort tot het derde grootste eiland ter wereld en het oerwoud op dit eiland behoort tot één van de grootste en meest diverse ecosystemen ter wereld. 

 

Beste reistijd Maleisië

Over het algemeen kun je Maleisië het best van maart t/m oktober bezoeken. 
Direct na het regenseizoen is de beste optie. Alles kleurt mooi groen, watervallen worden goed gevoed én de temperaturen zijn aangenaam. 
Hieronder de beste reistijden per regio in Maleisië:
Kuala Lumpur: Jan – Dec
Penang: Nov – Aug
Sarawak, Borneo: Mei -Sept
Sabah, Borneo: Jan – Jul

 

Visum Maleisië

Voor een verblijf tot maximaal 90 dagen hoef je geen visum aan te vragen! Zorg wel dat je paspoort bij aankomst minstens zes maanden geldig is. Op de luchthaven van Kuala Lumpur ontvang je een stempel in je paspoort en that’s it.

Ook het buurland Thailand heeft een visumvrije entry voor 30 dagen. Je zou eenvoudig een visum run naar Thailand kunnen om later een nieuw stempel voor Maleisië op te halen. 

Tijdverschil Maleisië

Maleisië kent een tijdverschil van 7 uur in de wintertijd en 6 uur in de zomertijd, met Nederland. 

Zowel het vaste land van Maleisië als het Maleisisch Borneo liggen in dezelfde tijdzone. 

Betalen in Maleisië

In Maleisië betaal je met de Maleisische Ringgit (MYR, afgekort RM). 

Het is heel gebruikelijk om een fooi te geven. Het is zelfs zo dat fooien een belangrijk deel van de inkomsten vormt voor mensen die werken in het toerisme. Je zult merken dat ze in restaurants vaak tien procent service kosten op je bonnetje zetten. Vaak wordt hierboven nog een kleine fooi gegeven. 

Bekijk reisvideo's van

Zoek vliegtickets naar Maleisië

Zoek accommodatie in Maleisië

Booking.com