Laos

Reis info

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Laos? Zorg dan dat je deze reisinfo niet mist! 

Hieronder lees je meer informatie over het klimaat& weer, visum, betalen, fooien, vervoer en tijdsverschil. 

Klimaat & weer

Laos kent net als vele Aziatische landen een tropisch klimaat. Het droge, warme seizoen loopt van maart t/m juni. Tijdens deze periode is de het gemiddeld 35 graden In de droge periode kan het landschap er op sommige plaatsen een beetje dor en uitgedroogd uitzien.

visum

Om te verblijven in Loas is een visum verplicht. Deze kun je ‘on arrival’ regelen op het vliegveld. Zorg dat je 2 pasfoto’s en cash Dollars bij je hebt zodat je aanvraag gemakkelijk en snel verloopt. Een visum kost ongeveer 35,- USD per persoon. 


betalen

De munteenheid in Laos is de Laotiaanse kip (LAK). Je zult alleen maar biljetten zien in Laos. Deze beginnen met een waarde van 500 kip (er zijn geen munten in omloop). In de grotere steden bevinden zich ATM’s waar je kunt pinnen. Het altijd wel handig om wat cash geld op zak te hebben, mocht een automaat defect zijn. 

Laos


Fooi

Het geven van fooien is in Azië gebruikelijk, maar in Laos is dit nog niet echt ingeburgerd. Je kunt als blijk van waardering voor de goede service natuurlijk altijd een fooi achterlaten.
Een fijne aanvulling voor de mensen die werkzaam zijn in het toerisme. Ze hebben namelijk vaak een laag loon en kunnen wel een extratje gebruiken. 

Vervoer

Wanneer je in Laos bent moet je, je sowieso een keer laten vervoeren door een (slow)boat. Het is een heerlijk verfrissende manier om het land te leren kennen. De wegen zijn niet al te best en op sommige plekken kun je niet over land reizen. Je kunt er ook voor kiezen om met een vliegtuig te gaan. Natuurlijk kun je in steden makkelijk een taxi of tuk-tuk nemen. 

laos


Tijdsverschil

Laos kent zelf geen verschil in zomer en wintertijd. 

Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later
Tijdens onze wintertijd is het 6 uur later


Wil jij meer weten over onze ervaring?

Tijdens een van onze reizen verbleven wij in Laos, wil jij hier meer artikelen over lezen? Klik dan op deze link