Marokko

Reis info

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Marokko? Zorg dan dat je deze reisinfo niet mist! 

Hieronder lees je meer informatie over het klimaat& weer, visum, betalen, fooien, vervoer en tijdsverschil.

Klimaat & weer

In het grootste gedeelte van Marokko heerst er een landklimaat, met uitzondering van de kustgebieden, hier heb je te maken met een zeeklimaat. Het zuiden en zuidoosten van Marokko hebben milde winters en warme tot hete zomers waar de temperatuur op kan lopen tot 45 graden . Tussen juli en augustus kan de temperatuur overdag hoog oplopen (droge hitte), maar zijn de nachten erg koud.

 

visum

Voor een verblijf tot maximaal 90 dagen, hoef je geen visum aan te vragen! Zorg wel dat je paspoort bij aankomst minstens zes maanden geldig is. Op de luchthaven van Marokko ontvang je een stempel in je paspoort en that’s it.


betalen

In Marokko betaal je met de Marokkaanse dirham (MAD, Dh of Dhs). In de grotere steden bevinden zich ATM’s waar je kunt pinnen. Het altijd wel handig om wat cash geld op zak te hebben, mocht een automaat defect zijn.

Marokko


Fooi

In Marokko is het heel gebruikelijk om een fooi te geven. Het is zelfs zo dat fooien een belangrijk deel van de inkomsten vormt voor mensen die werken in het toerisme. Je zult merken dat ze in restaurants vaak tien procent service kosten op je bonnetje zetten. Vaak word hierboven nog een kleine fooi gegeven

Vervoer

In Marokko heb je een prima wegennetwerk pen kun je op een comfortabele manier gebruik maken van bus, trein en taxi. Voor excursies word al snel een 4×4 gebruikt vanwege het wisselende landschap. Wil je snel van de ene naar de andere stad kun je het beste een vliegtuig nemen. Door het bergachtige landschap moet je vaak omrijden als je over land wilt reizen. Het vliegtuig is niet veel duurder en bespaart je gemakkelijk een uur of 4. 

Marokko


Tijdsverschil

Marokko kent zelf geen verschil in zomer en wintertijd. 

Tijdens onze zomertijd is het 2 uur later
Tijdens onze wintertijd is het 1 uur later


Wil jij meer weten over onze ervaring?

Tijdens een van onze reizen verbleven wij in Marokko, we nemen jullie mee en delen onze ervaringen in dit prachtige land.