Vietnam

Reis info

Ben je bezig met het plannen van je reis naar Vietnam? Zorg dan dat je deze reisinfo niet mist! 

Hieronder lees je meer informatie over het klimaat& weer, visum, betalen, fooien, vervoer en tijdsverschil. 

Klimaat & weer

Met een tropisch klimaat heeft Vietnam meerdere seizoenen, deze verschillen per regio. Het hele jaar door schommelt de temperatuur rond de 30 graden. De luchtvochtigheid in Vietnam is vrij hoog, tijdens het regenseizoen zul je hier het meeste van merken. 

 

visum

Om te verblijven in Vietnam is een visum verplicht. Deze kun je ‘on arrival’ regelen op het vliegveld of vooraf aan je reis. Zorg dat je 2 pasfoto’s en cash Dollars bij je hebt zodat je aanvraag gemakkelijk en snel verloopt. Een visum kost ongeveer 25,- en 50,- USD per persoon.  


betalen

In Vietnam betaal je met de Vietnamese dong (VND). In de grotere steden bevinden zich ATM’s waar je kunt pinnen. Het altijd wel handig om wat cash geld op zak te hebben, mocht een automaat defect zijn.

Vietnam


Fooi

In Vietnam is het heel gebruikelijk om een fooi te geven. Het is zelfs zo dat fooien een belangrijk deel van de inkomsten vormt voor mensen die werken in het toerisme. Je zult merken dat ze in restaurants vaak tien procent service kosten op je bonnetje zetten. Vaak word hierboven nog een kleine fooi gegeven

Vervoer

Het vervoer in Cambodja is zoals in de meeste Aziatische landen heel chaotisch. Je kunt de steden per tuktuk of te voet verkennen. Wil je de stad uit kun je makkelijk bij een reisbureautje een plekje in een minivan te reserveren. Ook zijn er mogelijkheden om een binnenlandse vlucht te nemen wanneer je naar een andere stad wilt gaan. Dit scheelt je tijd maar is wel iets duurder dan over de weg

Vietnam


Tijdsverschil

Vietnam kent zelf geen verschil in zomer en wintertijd. 

Tijdens onze zomertijd is het 5 uur later
Tijdens onze wintertijd is het 6 uur later


Wil jij meer weten over onze ervaring?

Tijdens een van onze reizen verbleven wij in Vietnam, we nemen jullie mee en delen onze ervaringen in dit prachtige land.