Eiland hoppen in Honda Bay nabij Puerto Princessa.

0

Een leuke, maar toeristische dagactiviteit in de buurt van Puerto Princessa is een eiland-hopping tour in Honda Bay. Met een klein gezelschap van zo’n 20 personen vaar je naar verschillende eilanden in de baai aan de oost-kust van het eiland Palawan. Hoewel je eigen bootje met een select gezelschap is, zul je zien dat je op de eilandjes niet de enige bent. Hier vind je meer praktische informatie, ook wanneer je deze tour zelf wil regelen, wat prima te doen is. Houd er rekening mee dat je niet in je eentje zal zijn op een ongerept en uitgestrekt lang wit zandstrand met palmbomen. Daarvoor kun je misschien beter op expeditie tussen El Nido en Coron gaan, met één van de verschillende aanbieders. 

Eiland hopping Honda Bay

De baai van Honda Bay bestaat uit verschillende eilanden en met een bootje heb je de mogelijkheid om naar één of meerdere van de 9 plekken in de baai te gaan. Zo bezoek je tijdens jouw tripje bijvoorbeeld 3 eilandjes waar je telkens 1 tot 2 uur verblijft. Populaire eilanden zijn onder andere Luli Island en Cowrie Island. Er is voldoende tijd om te relaxen, te zwemmen of te snorkelen op of rondom de kleine eilandjes. Daarnaast is er gelegenheid om wat te eten of te drinken op de eilanden.  

Luli Island in honda bay

Luli Island in Honda Bay. Tijdens hoogtij, stroomt het water vanuit de mangrove naar het eiland. Een groot deel van Luli Island, verdwijnt en er blijft een uitgestrekte witte zandbank over.

Cowrie island in honda bay

Cowrie Island is een stukje groter dan Luli Island. Op Cowrie Island kun je naast het snorkelen ook genieten een lopend buffet, voor lunch.

Lifegaurd Cowrie Island

Een lifeguard houdt op Cowrie Island een oogje in het zeil voor de zwemmende en snorkelende mensen.

fotoshoot cowrie island

Of vermaak je door te kijken hoe anderen oneindig veel selfies aan het maken zijn.

fotoshoot cowrie island

Alle poses komen aan bod. Van de linkerkant, van de rechterkant. Van zichzelf, van de vriendinnen. Foto’s in hun eentje, foto’s in groepjes. Alle combinaties worden gemaakt. Uiteindelijk zit er vast een foto tussen waar ze tevreden over zijn.

Neem je snorkelset mee

Bij een bezoekje aan de eilanden is er altijd een mogelijkheid om te snorkelen. Breng daarom zeker een snorkelsetje mee. Deze zijn bij de pier te koop, maar je kunt ze daar ook huren. Huren kost 100 peso’s per snorkelset.

Één van de beste spots om te snorkelen in Honda Bay is ‘Pambato reef’.

DIY vs. Tour

Alle accommodaties in Puerto Princessa bieden wel een eiland hopping tour aan. Voor een totaalprijs wordt je naar de pier van Honda Bay gebracht, ga je met een bootje (max. 20 personen) een aantal eilanden bezoeken, zijn alle entrance-fees inbegrepen en krijg je een lunch op één van de eilanden.

Wat kost het?

Wanneer je een tourtje boekt bij je accommodatie zal het je ongeveer 1500-1600 peso’s all-in kosten. Alles wordt dan voor je geregeld. Wil je het goedkoper doen? Dan kun je het uiteindelijk ook zelf regelen. Dan kun je voor een dikke 1000 peso’s van dezelfde tour genieten. Let wel op, tickets kopen kan alleen voor mensen die stressbestendig zijn: de ticketverkoop is één grote ongeorganiseerd zooitje. 😉

Hoe kom je bij Honda Bay?

Wanneer je op eigen houtje naar Honda Bay wil gaan, kun je een tricycle nemen die je daar afzet. De goedkoopste optie om van het centrum van Puerto Princessa naar de pier te gaan is om een Jeepney te pakken. De Jeepney die naar ‘Lourdes’ gaat, stopt direct bij de pier waar je je boottickets kan kopen. Zo’n ritje kost je ongeveer 25 peso’s per persoon, vanaf het centrum van Puerto Princessa is de rit met de Jeepney zo’n 30 tot 45 minuten, afhankelijk hoe vaak er gestopt wordt om mensen op te pikken of af te zetten. 

 

No comments