Als je op vakantie gaat, dan sluit je doorgaans ook een reisverzekering af. Als je vaker per jaar op vakantie gaat, nemen de meesten een doorlopende reisverzekering. Maar wat doe je met je verzekeringen als je een wereldreis gaat maken? Is een doorlopende reisverzekering dan genoeg? Wat te doen met je zorgverzekering? Loopt die door of loopt die af? Allemaal vragen over één van de minst leuke aspecten van de voorbereiding van je wereldreis, maar wel erg belangrijk. 

Wij helpen je graag te informeren over verzekeringen voor je wereldreis.

 

Doorlopende reisverzekering voor wereldreis

Is een reguliere reisverzekering voldoende voor een wereldreis? In veel gevallen niet. De meeste verzekeringen dekken namelijk maar ongevallen of gebreken bij een reisduur van maximaal twee maanden. Dit betekent dat je niet meer gedekt bent vanaf de derde maand dat je op reis bent. 
Een reguliere doorlopende reisverzekering is dus niet voldoende voor een wereldreis, maar gelukkig zijn er goede alternatieven voor verzekeringen voor tijdens je wereldreis. 

Via onderstaande buttons kun je betreffende verzekeringen afsluiten. 

 

Zorgverzekering wereldreis

Een veelbesproken onderwerp bij het uitstippelen van een wereldreis is de zorgverzekering. Zet je die stop of zet je die niet stop? Wat is verstandig om te doen met je zorgverzekering? Eigenlijk kun je hiervoor niet zomaar beslissen, omdat een zorgverzekering nou eenmaal verplicht is in Nederland. Ook als je op reis bent. Maar dit betekent niet dat je je zorgverzekering kan stopzetten. Wil je toch je zorgverzekering stop laten zetten, dan moet dit gepaard gaan met een uitschrijving bij de gemeente bij het maken van je wereldreis. 

Wil je toch je zorgverzekering aanhouden? Kijk dan welke zorgverzekering aansluit bij jouw behoeften via onze zorgverzekeringsvergelijker.