Onze aardbol heeft ontzettend veel te bieden. Om zoveel mogelijk hiervan te kunnen ontdekken zou je een wereldreis kunnen maken. Een wereldreis maken is echter niet een beslissing die je impulsief neemt; het kost maanden (of zelfs jaren) aan voorbereiding en je moet er 100% achter staan dat je je leven in je vertrouwde omgeving (tijdelijk) opgeeft. Een worldtrip is niet zomaar een vakantie en vergt daarom ook andere voorbereiding. Hier vind je alles voor het maken van een wereldreis, zodat jij een weloverwogen beslissing kan nemen voor het maken van een wereldreis!

Kosten wereldreis

Wat kost een wereldreis nou eigenlijk en hoeveel budget heb ik nodig? Dat hangt sterk af van het type reiziger die jij bent en welke landen je bezoekt. 

Visa

Niet altijd even leuk om te regelen, maar wél heel belangrijk. Visa zijn er in verschillende soorten en de aanvraag verschilt per land. 

Vaccinaties wereldreis

Zorg dat je jezelf beschermt tegen veelvoorkomende ziekten in andere landen. Laat je adviseren én vaccineren door een erkende instantie. 

Verzekeringen wereldreis

Een gewone reisverzekering geldt vaak niet voor een lange wereldreis. Wat te doen met je zorgverzekering? Wij geven advies. 

Planning wereldreis

Het vooraf plannen van je wereldreis zorgt voor leuke voorpret van je reis. Welke landen ga je bezoeken? Hoe ga je reizen en waar moet je rekening mee houden? 

Reistips

Wil je meer specifieke reistips? Bijvoorbeeld over specifieke activiteiten of bijzondere locaties om te overnachten. Lees dan via onze blogposts over meer specifieke reistips!

Een wereldreis maken is anders dan een rustgevende vakantie. Het vraagt in de voorbereiding al om veel energie. Tijdens je reis kun je ook last krijgen van ‘reismoeheid’ en voor een enkeling kan het zelfs leiden tot een burnout. Je zou het misschien niet denken, maar een wereldreismaken kan soms zwaarder zijn dan je denkt. Wij spraken een aantal reizigers die last kregen van reismoeheid en stelden een aantal tips op, hoe hiermee om te gaan. 

Wij hebben ons best moeten doen om het FOMO-gevoel te onderdrukken” – Chris. 

Indrukken kwam niet meer bij me binnen en ik had nergens zin meer in” – Kirsten.

Ik bracht soms hele dagen in mijn accommodatie door en had weinig zin meer om op ontdekkingstocht te gaan.” – Jessica

Meer weten over het mentale aspect van het wereldreizen en hoe andere wereldreizigers hiermee om gaan? Lees dan het complete artikel over reismoeheid. 

Ons reisjaar 2018 in 3 minuten.