Wat te doen op Siquijor, het magische eiland van de Filipijnen?

0

Siquijor is een relatief klein eiland ten zuiden van het langgerekte eiland Cebu. Er is genoeg te doen en te zien om er zeker een aantal dagen te kunnen verblijven. In dit artikel lees je meer over wat je allemaal kan gaan doen op Siquijor en waarom het eiland zo magisch is. De magie van Siquijor komt niet alleen van de mooie zonsondergangen en de prachtige watervallen..

Ontdek Siquijor met een gehuurde scooter.

Lekker het eiland ‘rond’, wordt zo vaak gezegd. Maar in het geval van Siquijor moet je niet het eiland rond gaan, maar juist de binnendoor weggetjes nemen. Wanneer je de weggetjes binnendoor neemt, zie je meer van de vriendelijke lokale bevolking van Siquijor. Je komt oude kerkjes tegen en ziet hoe mensen water pompen om een handwasje te doen. Bovendien vind je in het noorden van het eiland het ‘Cang-Isok House‘. Dit is een eeuwenoud huis, gebouwd op palen en gemaakt van bamboe en tugas.

cang isok house siquijor

Het eeuwenoude Cang-Isok house aan de kust in het noorden van het eiland.

Lekker verfrissen bij verschillende watervallen.

In Siquijor zijn verschillende watervallen waar je even lekker een frisse duik kan doen. In een ander artikel schreven we al over het bezoeken van verschillende watervallen in Siquijor. Daarin geven we onder andere meer praktische informatie. Hieronder een aantal foto’s van de watervallen op Siquijor.

Cambugahay watervallen siquijor

De Cambugahay watervallen zijn één van de populairste watervallen van Siquijor.

Swings bij watervallen siquijor

Neem een verfrissende duik bij één van de watervallen, door vanaf een platform af te zwieren met een ‘swing’ en je zelf te laten vallen in het water.

Ervaar de magie van het eiland.

Tussen San Juan en Siquijor ligt het hogergelegen kleine dorpje San Antonio, bereikbaar via kleine tussendoor weggetjes die niet altijd even goed zijn. Het dorpje staat bekend vanwege de geneeskrachtige wijze van de healers. Een bolo-bolo healer kan je laten genezen van je hoofdpijn of andere kwaaltjes. Tijdens je ritje door het dorp word je meerdere keren aangesproken of je een bezoekje wil brengen aan een healer.

Wordt Siquijor voor jou ‘magical island’ of wordt het ‘Siquihorror’? 😉

Prachtige uitzichten vanuit het heuvelachtig middelpunt.

Vanaf het heuvelachtige binnenland van het eiland kijk je over een groene vlakte van palmbomen, bamboe en andere tropische bomen. In de verte zie je dat het groen overgaat in het blauw van de zee. Op mount Malabahoc staat een uitkijktoren met een 360° panoramische uitzicht over het eiland.

Geniet tijdens duiken van de onderwaterwereld.

Duiken kun je goed aan de westkust van Siquijor. Tijdens een duik kun je onder andere getrakteerd worden op een bezoekje van één of meerdere schildpadden. Grote kreeften schuilen in rotsspleten of in soms een kleine groep sardientjes. Voor een grote sardine run, kun je beter gaan duiken of snorkelen in Moalboal.

Bij ‘Sunken Island’ kun je je eigen duiktechnieken testen in combinatie met sterke onderwater stromingen.

Sommigen kiezen ook voor een duik bij Apo island. Wil je duiken bij Apo Island, dan kun je dit regelen bij Groove Dive Center in San Juan.

Mooie sunsets op lange witte zandstranden.

Op Paliton beach of Solangon beach kun je genieten van een mooie zonsondergang. Lekker met een biertje op het strand genieten van de zonsondergang.

Sunset siquijor

Heerlijk eten in verschillende eet gelegenheden

Dagsa – Bij Dagsa kun je genieten van een uitgebreid menu, terwijl een live bandje voor de muziek zorgt op de achtergrond. Bij Dagsa kun je rustig van je eten genieten aan een tafeltje, maar ook meer relaxed tussen de kussens op de grond.

Monkey business – Tegenover Dagsa zit Monkey Business. Een klein en leuk aangekleed restaurantje. Lekker genieten van je drankje, bungelend op een schommel of genieten van een heerlijke burger met je voetjes in het zand met een lekker muziekje op de achtergrond.

monkey business siquijor

Kun jij deze burger van Monkey Business aan? 😉

Roch cuisine – Misschien wel ons favorietje. Roch Cuisine is een pop-up restaurant, naast de weg. Vanaf ongeveer 17:00 wordt het restaurantje opgezet. Tijdens het etentje kun je genieten van een mooie zonsondergang. Zorg er zeker voor dat je niet te veel eet, want je moet nog ruimte overhouden voor het toetje: een overheerlijke mango cheesecake!

roch cuisine siquijor

Vanaf 17:00 opent het pop-up restaurant. Al snel worden alle tafels bezet.

 

roch cuisine pop up restaurant siquijor

Tijdens je etentje bij Roch Cuisine kun je genieten van een mooie zonsondergang.

Waar te verblijven op Siquijor.

De meeste backpackers gaan naar San Juan op Siquijor. Hieronder een aantal accommodaties om te verblijven in San Juan.

Glamping Siquijor – Kamperen, maar dan met een beetje luxe. Een luxe tent, met de strand en de zee als je voortuin. Mooier kan haast niet toch?

> Boek hier je accommodatie bij Glamping Siquijor by the beach <

Lazy Lizard – Lazy Lizard is een klein hostel, dat een klein beetje afgelegen ligt. Met maximaal 12 gasten is het nooit té druk in het hostel. De accommodatie zelf heeft een eigen scooter verhuur. Huur dus je eigen scooter, zodat je je makkelijk naar andere delen van het eiland kan verplaatsen.

Één van de hutjes van Lazy Lizard.


> Boek hier je accommodatie bij Lazy Lizard Hostel <

JJ Backpackers – Relaxed, laidback en lekker aan het strand. Zo kun je JJ Backpackers misschien het beste omschrijven. Niet voor niets één van de populairste accommodaties.

> Helaas is JJ backpackers niet op booking.com, agoda of hostelworld te vinden. <

No comments