Snorkelen met schildpadden in Moalboal, Filipijnen.  

0

Ga je naar de Filipijnen, dan ga je er wellicht duiken. Op zijn minst snorkelen. Je kunt het land niet verlaten zonder dat je er gedoken of gesnorkeld hebt. De zeeën van de Filipijnen zitten vol met een grote diversiteit aan de mooiste zeedieren. Zo kun je er duiken met haaien, maar ook makkelijk snorkelen met schildpadden.

Wil je graag snorkelen met schildpadden? Dan is Moalboal op Cebu een goede bestemming.

Onderwaterwereld Moalboal

De onderwaterwereld bij Moalboal is een mooie omgeving. Vanaf de kust loop je het water in waar het lang ondiep blijft. Al snel kom je de eerste visjes tegen. Naarmate je verder gaat, zie je steeds meer verschillende koralen, maar het blijft relatief ondiep. Hier kun je onder andere zeeslangen of anemoonvisjes (Nemo) tegenkomen.

Enkele tientallen meters verder verdwijnt de bodem ineens onder je. Onderwater zit een soort grote klif, waarbij het ineens van enkele meters diep naar zo’n 70 meter diepte gaat.

De onderwaterwereld van Moalboal zit vol met koralen en verschillende soorten vis.

Snorkelen met schildpadden

Schildpadden zijn reptielen. Dat betekent dus dat ze bovenwater adem moeten komen halen. Aan de kust van Moalboal zitten ontzettend veel schildpadden. De kans dat je er één, of meerdere, tegenkomt tijdens het snorkelen is behoorlijk groot. En ze zijn enorm! Ze zijn eigenlijk niet te missen.

Je kunt de hele dag wel op zoek gaan naar de schildpadden, maar de grootste kans is in de namiddag. Als het hoogtij is, zwemmen de schildpadden dichter bij de kust van Moalboal.

snorkelen schildpadden moalboal

Reuze zeeschildpadden van enorme grootte, zitten tijdens hoogtij veel voor de kustlijn.

Waar heb je de meeste kans op schildpadden?

Zelf zijn we vier keer gaan snorkelen. Drie van de vier keer zijn we één of zelfs meerdere schildpadden tegengekomen. Van een kleintje (iets minder dan een meter groot) tot een mega grote, die bijna net zo groot als was als wij. Echt enorm!
De grootste kans om ze tegen te komen is vanaf halverwege de middag, rond 3 uur / 4 uur, wanneer het hoogtij is. Onder aan de pagina vind je de beste plekken om te snorkelen.

Sardine run

Kun je geen genoeg krijgen van het snorkelen in Moalboal? Naast het snorkelen met schildpadden is het ook een leuke ervaring om te gaan kijken naar ontelbare sardientjes.

Je snorkelt van de kust af en zwemt zo boven grote scholen met duizenden sardientjes. Onder je wordt het zwart van de visjes die allemaal synchroon met elkaar zwemmen. Duik je met je snorkelmasker even een paar meter naar beneden, ben je helemaal omringt door een schol visjes.

Trek lange kleren aan

Snorkelen met deze prachtige beesten heeft ook zijn keerzijde. Noem het de muggen van de zee. Ze steken, zitten altijd in de weg en worden daarom eerder gehaat dan geliefd: kwallen.

Een dagje snorkelen gaat vaak gepaard met kwallenbeten. Trek, als het kan, lange kleding aan om kwallensteken te voorkomen. Toch gestoken door een kwalletje? Azijn helpt tegen het verminderen van het branderige gevoel dat de tentakels van de kwallen veroorzaken.

Snorkel tour Moalboal

Alle snorkelsessies kun je lekker vanuit de kust doen. Ondanks ze massaal worden aangeboden, is het eigenlijk helemaal niet eens nodig: snorkel tours.

Voor 1000, 2000 of zelfs 3000 pesos ga je op een boot voor een snorkel tour. Een boot die uiteindelijk ook gaat liggen tussen snorkelaars die vanuit de kust zijn komen zwemmen.

Bespaar je het geld, want het heeft verder eigenlijk geen toegevoegde waarde.

Net als schildpadden is deze giftige slang ook een reptiel. Omdat zij zuurstof moeten happen, zitten ze vaak relatief ondiep in het water. Eens in de zoveel tijd gaat zo’n slang naar boven om naar zuurstof te happen.

 

Snorkelplekken moalboal

De plekken waar je het beste kan gaan snorkelen voor de sardientjes en de schildpadden. Meer naar het noorden ligt het lange zandstrand ‘White Beach’ voor een lekker stranddagje.

 

No comments