5x must do in Montreal, Canada

0

Lekker rondwandelen, neuzen in winkeltjes, heerlijk eten en cocktails nippen. Voor dat alles kun je in Montreal terecht!

Tijdens je verblijf in Montreal heb je genoeg tijd om op verschillende blogs te lezen over de hotspots van Montreal. Aan inspiratie dus geen gebrek, maar de leukste (geheime) plekjes van een stad krijg je eigenlijk alleen maar wanneer je een local vraagt naar zijn/haar favoriete plekje. Wij vroegen Fabienne, onze ober en echte ‘Montréalais’, advies. Zij deelde met ons haar fijnste plekjes in Montreal.

Tip 1: Restaurant Orange rouge 

Dit is het restaurant van het kaartje hierboven. Dat is natuurlijk niet de enige reden waarom dit restaurant op nr. 1 staat in dit lijstje. Het eten was er fantastisch; een mix van moderne creatieve Aziatische keuken was bijzonder verrassend. Ze serveren kleine gerechten die je samen kunt delen en kunnen je uitstekend adviseren welk drankje erbij past.

Tip 2: Vieux Montreal 

Zorg dat je goede wandelschoenen aandoet want je kunt in dit gedeelte van de stad je ogen uitkijken aan prachtige oude gebouwen en architectuur. Ook kun je de Notre-dame bezoeken of een van de andere oude basilieken.

Tip 3: St-Viateur Bagel Shop 

Er zijn 2 plekken in de stad waar je de ultieme bagel, waar Montreal om bekend staat, kunt scoren. Zowel op Rue Saint Viateur O als Mont-Royal Ave E zitten de meest bekende bakkerijtjes. Geniet van een heerlijke verse bagel terwijl je geniet van de omgeving ‘Little Italy’. Als je gaat vergeet niet naar de Jean Talon Market te gaan, hier vind je een leuke mix van lokale en exotische etenswaren uitgestald in kraampjes.

Tip 4: Ondergrondse stad

Als je van shoppen houdt mag je dit niet missen. De ondergrondse stad van Montreal. Het ondergrondse tunnelstelsel is zo groot dat je erin kan verdwalen. Je kunt er werkelijk van alles vinden: kantoren, kappers, supermarkten, eetgelegenheden, winkels en bioscopen. Deze ondergrondse stad is voorzien van alles wat een mens nodig heeft tijdens de koude wintermaanden. Per dag komen er zo’n 500.000 mensen door!

Tip 5: Mont-Royal 

Vergeet tot slot geen wandeling te maken in het mooie Parc du Mont-Royal. Montreal is een vernoeming van de berg Mont-Royal en is heilig voor de ‘Montréalais’. De wolkenkrabbers van de stad mogen niet hoger gebouwd worden dan de 234 meter hoge top van de berg. Vanaf die top, waar de Chalet du Mont-Royal staat, heb je het beste uitzicht over de stad en haar omgeving.

Heb jij nog leuke tips voor een paar dagen Montreal, voor bijvoorbeeld uitgaan en culturele bezoekjes?! Laat het ons weten in een reactie hieronder.

No comments