5x Cocktails met uitzicht!

0

Een cocktail drinken is voor ons altijd weer een feestje. Geregeld trakteren we onszelf op cocktail tijdens een bezoekje aan een leuke cocktailbar of in een goed restaurant. Lekker ontspannen genieten van de juiste sfeer en smaak. Daarnaast vinden we het leuk om nieuwe cocktails uit te proberen! Vooral wanneer we op reis zijn proberen we de signature cocktails van bepaalde landen en streken die met de juiste zorg en liefde bereid worden. Wij houden ervan! Dus hierbij onze tips voor een heerlijke cocktail. Maar ook voor het juiste uitzicht want zeg nou zelf, een cocktail met een mooi uitzicht smaakt toch vele malen beter?!
Wij verklappen het recept en de locatie!

Nr. 1 ‘KL sweet fantasy’ Kuala lumpur, Maleisie

Onze favoriet staat natuurlijk op 1. Tijdens ons verblijf in Traders hotel  hebben we echt genoten van de luxe hotelkamer maar ook volop van de skybar met fantastisch uitzicht op de Petronas tower! Ga zitten en geniet van de zoete lychee cocktail die overigens niet op de kaart staat! Vraag hiernaar bij de bediening.
Recept voor 1 drankje:
45 ml Tequila
30 ml Frambozenlikeur
10 ml Grenadine
20 ml Rum
20 ml Lychee sap
4x Lychee

Nr. 2 ‘Poncha’ Madeira, Portugal  

Tijdens ons verblijf in Madeira leerden we een lief koppel kennen wat ons hielp toen we autopech hadden. Toen we eenmaal ons huurautootje hadden laten weg slepen werden we uitgenodigd bij ‘Casa de abrigo do poiso’ voor een lekkere borrel. Hier maakten we kennis met het drankje van Madeira: Poncha.
Recept voor 1 drankje:
40 ml Aquardente (als je dit niet hebt kun je rum gebruiken)
70 ml uitgeperste citroensap
4 eetlepels honing

Nr. 3 ‘Mai Tai’ Montreal, Canada

Bijzonder is deze locatie zeker! We kregen dit adresje van een local die ons wees op een van de ondergrondse barretjes in Montreal. Er was geen toerist te bekennen want ik zal eerlijk zijn, heel makkelijk was het niet te vinden, Le Mal Necessaire ligt redelijk verscholen. Maar je kunt er wel een unieke cocktail bestellen en het is dus wel een zoektochtje waard. Wij bestelde een Mai Tai welke werd geserveerd in een ananas!
Recept voor 1 drankje:
1x hele ananas uitgeholt
20 ml Donkere Rum
20 ml Lichte Rum
20 ml Triple Sec
20 ml Ananas sap
Snufje bruine rietsuiker
Takje munt
Stukjes ananas


Nr. 4 ‘Buckets’ Bangkok, Thailand 

Wat voor cocktail je ook bestelt, het is (bijna) altijd goed in Bangkok. Ze weten hier precies hoe je een cocktail moet maken. We hebben het hier dan specifiek over backpackerswalhalla: Khao San Road! Een van onze favoriete plekken om een cocktail te drinken. Je kunt hier opgaan in de feestende massa die eerst rustig begint op een van de talloze terrasjes. Naar mate de avond vordert duiken steeds meer mensen een van de clubs in. Hierbij onze favoriet de klassieker ’Sex on the beach’ van Koh San Road.
Recept voor 1 drankje:
30 ml Wodka
30 ml Peach tree
30 ml Cranberry sap
30 ml Jus d’orange
5 ml Grenadine

 

Nr. 5 ‘Kir Imperial’ Champagne, Frankrijk 

Wanneer je in het noordelijke deel van Frankrijk bent mag je niet vergeten om een uitstapje te plannen naar een van de champagne makers in deze regio. Geniet van een proeverij te midden van een veld met druiven. Wij mochten verschillende varianten proeven met als kers op de taart de Kir Imperial!
Recept voor 1 drankje:
10 ml Framboos likeur
70 ml Campagne
Aalbesjes of Framboos ter versiering

No comments