Wildkamperen in een sprookjesachtig berglandshap; Fairytale Canyon.

0

Ten zuidoosten van het Issyk Kul meer, een paar kilometer buiten het plaatsje Tosor liggen de Fairytale canyons. Zoals de naam al aangeeft, waan je jezelf in een sprookjesachtig landschap.

De kleuren in het landschap en de vormen die het gebergte heeft aangenomen zullen je mond open laten vallen.

Uitzicht over Issyk Kul

Wanneer je de hogere pieken van de Fairytale canyons bewandelt, zie je in de verte het helderblauwe water van het Issyk Kul meer.
Tussen de bergen door liggen mysterieuze gangetjes, uitgesleten door stromend water. Loop door de gangetjes en laat je verbluffen door de schoonheid van het landschap.

Vormen en kleuren

Het gebied kent veel diversiteit. Een ‘smooth’ landschap in de kleuren geel, oranje. Later verandert het gebied in een donker oranje / rode kleur, waarbij ook het landschap een andere vorm aanneemt. Dwars door het gebied loopt een richel van gebergte met steile pieken, alsof de natuur haar eigen kastelen gebouwd heeft.

Rode bergtoppen van de Fairytale Canyons

Tijdens zonsondergang zorgen de zonnestralen voor een mooie rode gloed over de bergtoppen, waarbij het gesteente van de bergen nog beter tot zijn recht komen. In deze tijden (2018) waarbij het toerisme nog moet opkomen, zul je niet of nauwelijks anderen tegenkomen in het gebied en zeker in de nacht zul je de enige zijn in dit sprookjeslandschap. Kamperen in alle rust, dus!

Hieronder een video impressie van de Fairytale canyons:

Praktische informatie

Entreekosten: 50 som per persoon
Locatie: Nabij het dorpje Tosor, Issyk-Kul Region
Openingstijden: Iedere dag

Skazka

No comments