Budget tip: goedkoop backpacken met WWOOF

0

Wil je goedkoop backpacken en ben je bereid om je handen uit je mouwen te steken? Dan moet je zeker eens nadenken over een WWOOF account.

Wat is WWOOF?

WWOOF staat voor ‘World Wide Opportunities on Organic Farms’. Het is een organisatie die vrijwilligers en gastgezinnen bij elkaar brengt. Het is de bedoeling dat je één of meerdere weken gaat werken op een van de biologische boerderijen die op de website staan. Dit doe je tegen kost en inwoning. Het scheelt je dus enorm veel geld wanneer je van plan bent om wat langer op reis te blijven. Daarnaast doe je ook iets goed voor het land en de lokale mensen die je met open armen ontvangen.

Het netwerk van boerderijen is inmiddels zo groot dat je het overal ter wereld kan doen terwijl je op reis bent. Behalve €20,- euro inschrijvingsgeld zijn er hier geen andere kosten aan verbonden. Je kunt zelf bepalen op welke host je wilt reageren. De host geeft op zijn profiel aan wat de werkzaamheden zijn en wat voor soort mensen en vaardigheden hij/zij zoekt. Daarnaast staat er ook bij wat er van jou verwacht wordt als vrijwilliger en hoeveel uur er gewerkt wordt per dag.

Waarom kiezen voor WWOOF?

Als je voor langere tijd (een paar maanden of langer) op reis gaat is het vrijwel onmogelijk om in het moordende tempo van een vakantie verschillende landen te bezoeken. Je zult merken dat er een soort reis-moeheid zal optreden. Doordat je met WWOOF voor een langere tijd op dezelfde plek kan blijven creëer je een rustmomentje in je reis. Je hebt meer ruimte en privacy om je heen dan in de meeste hostels en je hoeft je niet druk te maken of je spullen gestolen worden.

Daarnaast bespaar je geld tijdens het reizen omdat je niet voor je slaapplek en eten hoeft te betalen. Door bij mensen thuis te wonen leer je het land op een hele andere manier kennen en doe je ook nog eens nieuwe ’boerderij’ skills op.
En misschien wel een van de belangrijkste redenen is dat je heel even het gevoel hebt ergens thuis te zijn.

Nieuwsgierig geworden?
Op de website van WWOOF kun je meer info vinden over hoe en waar je aan de slag kunt.

No comments