Onze volgende reisbestemming? We dromen erop los. 

0

We zijn nog maar net 2 maanden terug van onze 15 maanden durende reis door Azië en we dromen al stiekem verder voor volgende reisbestemmingen. Een aantal van die landen waren we van plan om tijdens onze ‘wereldreis’ (wat uiteindelijk alleen bij Azië is gebleven) aan te doen, maar door constant veranderende plannen hebben we sommige landen nog niet aan kunnen kruisen op onze bucketlist. Wil je weten welke landen/gebieden op ons lijstje staan voor de komende jaren? We maken er voor ons gemak géén top 5 of top 10 van: we weten inmiddels uit ervaring dat we onze reisplannen snel om kunnen gooien. Lees vooral snel verder, wat we zeker nog graag willen bezoeken. Er zitten een aantal bijzondere plekken bij. 

Wildkamperen in Scandinavië

In 2016 deden we een camperreis door Oost-Canada en tijdens onze lange reis kampeerden we ontzettend veel in Centraal-Azië. Toen we we besloten hadden om na ruim een jaar Azië weer richting Europa te rijden, wilden we dit afsluiten met Scandinavië. Maar de wil om terug naar huis te gaan, was toch net iets sterker. Een bezoekje aan Scandinavië hebben we op de lange baan geschoven. Maar als we dan toch gaan, dan het liefste mét de auto en daktent. Even verder gaan, waar we gebleven waren. Kamperen bij mooie fjorden. Wachten tot het noorderlicht verschijnt. Of met adrenaline in slaap vallen, in een bos waar beren kunnen lopen. Dat is toch fantastisch?

Noorwegen, het land van de fjorden. We zouden nog eens graag willen wildkamperen in dit Scandinavische land. Foto credits: Pixabay. 

Andere culturen proeven in Latijns-Amerika

Het staat al langer op ons lijstje: Zuid-Amerika. Eigenlijk is het er nog nooit echt van gekomen, ook niet tijdens onze laatste reis. Waarom we er nog nooit geweest zijn? We weten het eigenlijk niet. Voordat we op onze lange reis gingen, dachten we nog de oversteek te maken naar Zuid-Amerika om onder andere Colombia aan te doen (dit staat al langer bij Jeffrey hoog op het lijstje), maar toen wisten we nog niet dat we onderweg op reis een auto zouden kopen.  Onder andere door familie, vrienden en door Travelo werden we steeds meer geïnspireerd om naar Colombia af te reizen, maar een trip naar Colombia hebben we dus even uitgesteld. Maar een bezoekje aan het Narco-land gaat zeker nog eens komen.
Op aanraden van andere reizigers die we op onze reis tegenzijn gekomen, willen we in dat continent ook El Salvador en Patagonië (een gebied in Chili en Argentinië) aandoen.

Kleurrijke straten in Bogota, de hoofdstad van Colombia. Hier word je toch vrolijk van?

Reizen naar bijzondere landen in het Midden-Oosten

In juni vorig jaar konden we Afghanistan praktisch bijna aanraken. Alleen een rivier scheidde Tadzjikistan van Afghanistan en versperde ons de weg. Na enige research kwamen we tot de conclusie dat een bezoekje aan Afghanistan financieel aan de hoge kant was om Tadzjikistan voor een paar dagen te verlaten om vervolgens Afghanistan in te gaan. We besloten om in Tadzjikistan te blijven. Hoewel Afghanistan officieel niet tot het Midden-Oosten behoort, doet Iran dat wel. In mei van dit jaar (2019) reisden we af naar Iran en we waren erg onder de indruk van dit land in het Midden-Oosten en dat smaakt naar meer. We vullen ons lijstje graag aan met niet alledaagse vakantielanden en unieke bestemmingen, zoals Irak. Jarenlang verwikkeld geweest in een heftige burgeroorlog, maar tegenwoordig niet meer zo gevaarlijk als de meesten zullen denken. Sterker nog, afgelopen zomerperiode werden vanuit Eindhoven 1x per week vluchten naar Irak aangeboden.
 

Bizarre cultuur in Papoea Nieuw Guinea

Het eilanden archipel in de Pacific is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Misschien zijn er meer redenen om het land niet te bezoeken dan wel te bezoeken. Het land waar meer dan 800 talen gesproken wordt, zou aardig duur zijn; de wegen zijn slecht begaanbaar; het eten is er niet lekker en bovenal: het is eigenlijk niet eens zo’n heel veilig land. Het land dat zo idyllisch klinkt, is eigenlijk helemaal niet zo idyllisch, maar wat maakt het dan dat het toch op de bucketlist staat?
Het land telt tal van verschillende stammen, die ieder zijn eigen wetten en regels hanteert. Juist dat maakt het voor de overheid ook lastig om veiligheid centraal vanuit de hoofdstad, Port Moresby, te regelen. Maar de authentiekheid van deze stammen, die gekenmerkt worden door bijzondere uiterlijke kenmerken, moet er voor zorgen dat een bezoek aan Papoea Nieuw Guinea tot een bijzonder maar bizarre reisherinnering moet gaan behoren. Dat willen we wel meemaken!

Bijzondere stammen in Papoea Nieuw Guinea. Een bezoek aan dit land schijnt een bizarre indruk op je te hebben. Dat willen we graag meemaken!

Nog een keer een lange reis?

Een reis van meerdere maanden is een ‘once-in-a-lifetime-experience‘. Over het algemeen wel, maar dromen mag altijd. We weten inmiddels dat het reizen met een eigen auto een geweldige manier van reizen is. Naast het feit dat je op plekken kan komen waar je normaal gesproken niet zomaar zal komen, is het vaak ook nog goedkoper. Omdat je in je eigen vervoersmiddel slaapt en eet, bespaar je daar kosten op. Het eventueel verschepen van je auto is echter wel een aardige financiële horde die je zou moeten nemen. Voorlopig zullen we nog blijven dromen van een overland-trip van Noord naar Zuid-Afrika of door Zuid-Amerika. Maar wie weet, wordt dit ooit nog werkelijkheid.

Welke landen zou jij graag nog willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

No comments