Vijf redenen om een reisvideo te maken van je vakantietrip.

0

Vroeger nam je, of namen je ouders, nog fototoestel mee op reis met een ouderwets filmrolletje in het toestel. Destijds was je beperkt in maken van grote hoeveelheden foto’s. Tegenwoordig heeft iedereen een camera of een smartphone waarmee honderden foto’s mee gemaakt worden tijdens je reis.

Bij thuiskomst kan het echte werk beginnen, alle foto’s sorteren en eventueel een fotoboek maken. Kijk jij daar ook altijd een beetje tegenop? Maar wil je toch een naslagwerk van je vakantie maken? Denk dan aan het maken van een vakantievideo. Wij maken tegenwoordig ook video’s van onze reizen en geven jou in dit artikel vijf redenen om een video te maken in plaats van een fotoboek.

Leuker dan een fotoboek

Een video spreekt veel meer tot de verbeelding. In een video kun je veel meer enthousiasme en sfeer van het moment overbrengen. Daarnaast kun je dit allemaal versterken door er passende achtergrond muziek bij te gebruiken.

Het resultaat zorgt er uiteindelijk ook voor dat het hebben van een vakantievideo vele malen leuker is dan een fotoboek.

Makkelijker om terug te kijken

Een fotoboek kijk je meestal een keer door wanneer je het via de post binnenkrijgt. Daarna verdwijnt het boek in de kast en kijk je er niet of nauwelijks nog naar om. Een reisvideo zet je op je pc/telefoon, in de cloud of op YouTube. Hierdoor heb je altijd makkelijk en snel toegang tot je video en kun je nog eens nagenieten van je gemaakte reis.

Eenvoudig te delen met anderen

Een fotoboek kun je alleen aan anderen laten zien als ze het boek fysiek vast hebben. Bij jou thuis, of je moet het boek overal mee naartoe nemen. Een video is veel gemakkelijker te delen, door ze bijvoorbeeld op je social media kanalen te delen. Op deze manier kunnen ook al jouw vrienden en familie zien wat voor te gekke reis jij gemaakt hebt.

Goedkoper dan een fotoboek

Voor een fotoboek ben je al snel enkele tientallen euro’s kwijt. Daarnaast kost het ook veel tijd om alle foto’s uit te zoeken – eventueel te bewerken – en alles te plaatsen in het fotoboek. Oké, bij het maken van een vakantievideo is er ook wat uitzoekwerk en verwerking nodig, maar doorgaans kost dit minder tijd. Het maken van een filmpje is bovendien gratis.

Technologie is toegankelijker

Een telefoon en/of een fotocamera is niet meer weg te denken tijdens je reis. Met beide apparaten heb je al de mogelijkheid om videobeelden te maken. Wil je meer een next-level video maken, denk er dan aan om het volgende mee te nemen op je reis:
– Een actioncam, voor kwalitatieve video’s en eventueel onderwater video’s.
– Een Gimbal, voor het voorkomen van schokkerige beelden.
– Een drone, voor toffe videobeelden vanuit een andere dimensie gefilmd.
– Lensfilters, om kleur-effecten toe te passen of ter bescherming.

Heb je meer budget? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om videobeelden met een systeemcamera of DLSR te maken.

De technologie, zoals camera’s, actioncams en drones zijn voor consumenten steeds toegankelijker en goedkoper om te verkrijgen. Daarnaast zijn er voldoende video-editing programma’s om van al je footage één mooie reisvideo te creëren.

Bekijk hieronder onze reis in 2018 in iets meer dan 3 minuten.
Benieuwd naar meer van onze reisvideo’s? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal.

No comments