Reisstekker nodig voor Maleisië? Met dit trucje heb je géén reisstekker nodig.

0

Het is altijd een onhandig iets. Je reist naar een ander land en daar gebruiken ze andere stekkers en stopcontacten dan wij in Nederland gewend zijn. Dit geldt ook voor Maleisië, waarbij eigenlijk altijd een reisstekker voor Maleisië wordt geadviseerd. Begrijpelijk, want andere bedrijven verdienen geld met verkopen van dergelijke reisstekkers.

Kom je nou in Maleisië aan en heb je geen wereldstekker bij? Geen probleem! Met dit trucje heb je geen reisstekker nodig in Maleisië.

Type G stekker

In Maleisië wordt gebruik gemaakt van een type G stekker, die uit 3 pinnetjes bestaat. Ook het stopcontact heeft daarom 3 gaatjes. Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw Europese stekker toch in het stopcontact past, zie je hieronder en kun je alles stap voor stap lezen.

Lifehack stekker Maleisië.

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je jouw Europese stekker zonder reisstekker in een Maleisisch stopcontact kan gebruiken. Hieronder staat een voorbeeld van een Type G stopcontact, die gebruikt worden in Maleisië. De twee onderste gaatjes zijn bedoeld voor je polen van de stekker. Het bovenste gaatje is bedoeld om een soort vergrendeling op te heffen met een 3e pinnetje aan de Type G stekker. 

Stap 1
Zet je twee polen tegen de gaatjes aan. Je zult merken dat het iets wringen is, omdat de gaatjes net een millimeter verder uit elkaar staan. Maar het lukt.

Stap 2
Duw met je hulpmiddeltje in het middelste gaatje (aangegeven met de rode pijl) en probeer de vergrendeling te op te heffen. 

Stap 3
Duw je stekker tegelijkertijd in het stopcontact en tadaaa: jouw Europese stekker past gewoon zonder reisstekker in het stopcontact.

Reisstekker voor Maleisië kopen

Wil je toch een reisstekker voor Maleisië kopen? Bestel hem dan bij Bol.com of reisartikelen.nl.

Goedkoper eentje scoren? Bestel dan bij op Ali Express.

No comments