15 x budget tips voor Thailand

0

Voor de meeste reizigers begint een reis door Azië in Thailand. Thailand is een gemakkelijk land om te bereizen en je ontmoet er veel mensen, het eten is heerlijk en de infrastructuur is goed. Dat maakt Thailand dan ook een versleten bestemming op het backpackerspad, alles is gemakkelijk.

Hieronder geven we je budget tips om zoveel mogelijk uit je reis naar Thailand te halen. Want zonder dat je het door hebt kun je op heel veel manieren geld besparen waardoor je langer kunt genieten van al het moois wat Thailand je te bieden heeft.

1.Leef als een local

De eenvoudigste manier om geld te besparen in Thailand is om gewoon te leven als een local. Neem lokale bussen, eet street food en drink lokaal bier. De gemiddelde Thai leeft van minder dan 7.750 THB (ongeveer 200,- euro) per maand in Bangkok, wanneer je op het platteland bent besteden ze zelfs nog minder. Als je verblijft in goedkopere pensions/ hostels en streetfood eet, kunt je van 400 THB p.p. (ongeveer 10,- euro) per dag rondkomen.

2. Eet streetfood

Je vindt het beste Thaise eten op straat en het kost je een fractie van wat je in een restaurant betaalt. Wees dus niet bang om bij een van de kraampjes op straat iets te eten te bestellen. Het is veilig – soms is het zelfs veiliger dan restaurant voeding.

3. Vermijd westerse restaurants/ eten

De meeste buitenlandse gerechten in Thailand zijn duur vanwege importkosten en als je ooit een pizza, een english breakfast of iets anders in Thailand hebt geprobeerd, dan weet je dat het niet eens de moeite en het geld waard is. Eet dus zoals de lokale bevolking. 

4. Boek je tours niet online

Heb je zin in een kookles? zip-line? Trektocht door de jungle? of duiken? Wacht met boeken tot je in Thailand bent. Op iedere hoek van de straat zitten reisbureautjes die maar wat graag hun tours verkopen. Zorg dat je, je onderhandelingsvaardigheden oppoetst voor je er binnenstapt want door te onderhandelen betaal je veel minder dan je online zou doen.

5. Onderhandel

Op veel plaatsen in Thailand (voornamelijk toeristische plekken zoals Phuket en Bangkok), zijn de prijzen aangegeven in USD $. De kans dat ze de prijzen behoorlijk verhoogd hebben is zeer waarschijnlijk. Ze weten dat je een buitenlander bent en denken dat je een eindeloze hoeveelheid geld te besteden hebt. Onderhandel sowieso op markten wanneer je een souvenir wilt kopen, over het algemeen zijn de prijzen voor etenswaren niet onderhandelbaar.

6. koop geen flesjes water in de supermarkt

Zorg dat je een waterfles hebt en vul deze met drinkwater bij een van de blauwe machines buiten Tesco voor 1 baht (0.02 euro!) per liter. Dit scheelt je gemakkelijk 2,- euro per dag.

7. Happy hour

De vele happy hours in Thailand bieden je drankjes voor de halve prijs. Dus heb je zin om buiten de deur een lekkere bucket of een biertje te scoren? Zorg dan dat je een tentje opzoekt waar ze een 2 halen 1 betalen actie hebben.

8. Bier koop je bij de 7- Eleven

Zin in een biertje? Ga dan naar de 7-Elevens en bespaar jezelf 1,5 euro. Een biertje in 7-Eleven is ongeveer 35 THB (nog geen euro), terwijl hetzelfde bier 3x zoveel kost in een restaurant of bar.

9. Ga Couchsurfen

Goedkoper kan het niet. Via de app Couchsurfing kun je in contact komen met locals die je niet alleen een gratis slaapplaats kunnen aanbieden, maar je kunt deze contacten ook gebruiken als lokale gids. Ze laten je dan kennis maken met geweldige lokale plekken waar je als toerist minder snel komt.

10. Reis liftend

Liften in Thailand is eigenlijk best gemakkelijk en veilig. Er zijn veel motorrijders en chauffeurs die bereid zijn je een lift te geven! De meeste chauffeurs zullen je niet om geld vragen, maar het is wel beleefd om hen geld voor benzine of wat eten aan te bieden.

11. Neem altijd een taxi met meter

Een taxichauffeur zal een buitenlander nooit een eerlijke prijs geven. Vaak worden de prijzen verdubbeld. De manier om dit te omzeilen is om een taxi te nemen die een ​​”taximeter” gebruikt. Zorg dat je altijd zicht hebt op de meter, want de meters worden vaak met een doek of ander voorwerp bedekt!
Vaak proberen taxi-drivers ook nog ‘servicekosten’ in rekening te brengen. Weiger dit, betaal de ritprijs en verlaat de taxi.

12. Vermijd Tuktuks

De prijs van een Tuktuk is vaak 2x zo duur dan een taxiritje. Het is natuurlijk een leuke ervaring maar net als de taxi probeert ook de tuktuk chauffeur iedere toerist te veel geld af te troggelen. In een Tuktuk zitten geen meters dus mocht je met een Tuktuk willen rijden vraag dan vooraf bij de receptie van je slaapplaats hoeveel de kosten ongeveer zijn.
Bovendien is een taxi wel zo comfortabel op een hete dag. Je zit in de airco en hebt geen last van vieze uitlaatgassen.

13. Reis buiten het hoogseizoen

Bezoek Thailand tussen april en september (laagseizoen). Dit kost je veel minder dan in het hoogseizoen (oktober tot maart), vooral in de toeristische gebieden. Accommodatie, eten, vliegtickets en motor huurprijzen schieten omhoog in het hoogseizoen. Dus als je een beperkt budget hebt, ga dan in het laagseizoen. 

14. Neem de nachtbus of -trein

Nachtbussen en -treinen besparen je veel geld. Ten eerste zijn de tickets op dit moment goedkoper omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan overdag reizen. Ten tweede hoef geen overnachting te betalen in een hostel/ hotel. Natuurlijk kunnen de tochten lang en vermoeiend zijn, maar de bussen met airconditioning zijn eigenlijk best comfortabel en je kunt er gewoon in slapen. Daarnaast maak je tussendoor nog wat stops zodat je tussendoor gewoon eten en drinken kunt kopen.

15. huur een scooter

Als je nog niet weet hoe je moet rijden, leer het dan! Het bespaart je veel geld, afhankelijk van hoe lang je in de buurt van 1 plek blijft. Daarnaast is het veel leuker dan overal taxi’s naartoe te nemen. Je kunt meestal een 125cc ‘motorbike’ huren voor 3000 a 4000 baht (100,- euro) per maand. Neem wel wat foto’s van de beschadigingen die de scooter al heeft. Zodat je bewijs hebt mocht het nodig zijn.

Heb jij nog een goede tip die wij zeker aan dit lijstje moeten toevoegen? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder.

 

 

 

No comments