Op verkenning in de onderwaterwereld van Thailand

0

Na onze avonturen in Nepal hebben we het vliegtuig richting Thailand genomen. We waren in 2014 en 2015 al eens in Thailand geweest, maar dit keer voelde het toch echt anders. Na 8 maanden ‘back to basic’ in Centraal Azië en Nepal, voelde Bangkok erg luxe aan. De wegen zijn goed geasfalteerd er rijden dikke auto’s, met airco zonder grote scheuren in de voorruit of missende bumpers. Heel anders dan de afgelopen tijd! We genieten van ons dagje in Bangkok door te shoppen in een van de luxe malls. Wat is het fijn om weer even te kunnen shoppen in de winkels met westerse merken.
De planning is als volgt we gaan naar Phuket om Jeff’s verjaardag te vieren en pakken vervolgens de bus en de boot richting Koh Tao. Hier willen we ons duikbrevet gaan halen.

Duikcursus

We starten onze cursus met een leuke groep van acht Nederlanders en twee Nederlandse instructeurs. Na een theorie-examen en praktijk in zowel het zwembad als in de oceaan, zijn we geslaagd voor ons open water. Dit geeft ons de mogelijkheid om te duiken tot 18 meter diepte.

En wat is het mooi om zo lekker onder water mee te kunnen zwemmen tussen grote scholen vissen. In ons logboek schrijven we iedere duik op hoe de condities onderwater waren en welke vissen we gezien hebben. In eerste instantie dachten we alleen een open water cursus te doen maar we hebben de smaak goed te pakken en kiezen ervoor om ook nog de advanced cursus te doen. Dat was meer dan de moeite waard want we maakte een wrakduik, nachtduik en een paar diepte duiken van 30 meter diep. De nachtduik was wel spannend want de zee is zwart en het enige extra hulpmiddel wat je bij je draagt is een zaklamp. Maar alles ging goed en we hebben het geluk gehad om een paar jagende barracuda’s te zien en niet te vergeten het oplichtende plankton. Wat er heel sprookjesachtig uitziet als je door het water beweegt.

Walvishaai

Als kers op de taart krijgen we de laatste dag van de cursus tijdens een van de diepduiken een walvishaai te zien.
We zijn nog maar enkele minuten onder water en de ruim 6 meter lange walvishaai komt voorbij zwemmen. Natuurlijk hoopte we daar al een beetje op maar omdat het seizoen van de walvishaai voorbij is, hadden we er eigenlijk niet meer op gerekend. Wat fantastisch om met deze enorme haai te kunnen zwemmen. Absoluut het hoogtepunt van de cursus!

Onder water waren tientallen duikers en andere duikgroepjes. Iedereen zwom in volle enthousiastme met de walvishaai mee en in de complete onderwater chaos raakten wij onze instructeur kwijt. We konden meteen alles wat we geleerd hadden in praktijk uitbrengen, door op de veilige manier terug naar het wateroppervlak te gaan. Wat een ervaring! Check hieronder het filmpje van onze duiken.

Visa run

Na Koh Tao gaan we direct door richting Maleisie om hier het noorden te verkennen. Want toen we in Maleisie waren een dik jaar geleden hebben we dit deel overgeslagen. We starten in Penang een prachtig eilandje met veel oude architectuur en mooie muurschilderingen. Gaan dan door naar Cameron Highlands waar we een scooter huren om door theeplantages heen te rijden en Palau Pangkor om vervolgens af te sluiten in Kuala Lumpur. Na 2 weken keren we terug naar Thailand met een nieuwe visa voor 1 maand zodat we tijd genoeg hebben met onze tijdelijke reisgenoot.

 

 

 

Bezoek uit Nederland

Want hoe leuk is het dat de zus van Jeff richting Thailand is gekomen om samen met ons kerst en oud op nieuw te vieren. We gaan de komende maand een mooie route maken door Thailand samen met Mandy. Kerst hebben we er inmiddels op zitten met een goed feest op het party eiland Koh Phangan. Oud en nieuw vieren we op het prachtige eiland koh Phi Phi en in het nieuwe jaar gaan we richting het noorden waar ons nog heel veel moois te wachten staat in Chang Mai en Pai.

Vanuit Thailand wensen wij jullie een hele fijne jaarwisseling. Alle goeds voor 2019 en hopelijk krijgen jullie en wij in het komend jaar veel moois van de wereld te zien.

No comments