Vijf leukste tentjes in Neukölln, Berlijn.

0

Berlijn is een stad met een rijke geschiedenis. Berlijn is opgedeeld in 12 verschillende wijken. Één daarvan is Neukölln; wat ons betreft één van de leukere wijken van Berlijn. Volgens de lokale bevolking is Neukölln erg in opkomst en er zijn hierom ook steeds meer leuke en hippe eettentjes te vinden.

Ben je van plan een weekendje in Berlijn door te brengen? Wij geven je graag vijf tips om lekker te kunnen genieten van een hapje en drankje in een gezellige sfeer.

1. Klunkerkranich
Het is even zoeken, maar als je Klunkerkranich eenmaal gevonden, kun je genieten van een heerlijke en relaxte vibe in deze bar. Klunkerkranich bevindt zich op de bovenste parkeerdeck van een shoppingmall. Om er te komen dien je via de shoppingmall met de lift naar parkeerdeck 5 te gaan. Vervolgens kun je doorlopen naar Klunkerkranich bar.

Eenmaal boven kan je genieten van het uitzicht over de stad. Dit in combinatie met een lekkere technobeat op de achtergrond en het gezellig aangeklede dakterras, maakt dat het voor ons één van de meeste verrassende plekken van Berlijn is.

Hou er even rekening mee dat je 4,- entree moet betalen. Bovendien betaal je Pfand (statiegeld) over je glas of flesje, welke je weer terugkrijgt wanneer je je glas of flesje weer inlevert.

 

2. Schillerbar/ Schillerburger
Even uitrusten na een dag de toerist te hebben uitgehangen? Ga dan naar de Schillerbar. Hier komen veel locals en je kunt hier lekker tot rust komen onder het genot van een drankje en hapje. Verwacht geen hoogstaande culinaire kaart maar wel een hoop gezelligheid en fijne magazines waar je doorheen kan bladeren.

3. Selig Berlin
Dit is een must als je lekker wilt ontbijten of brunchen. Dit tentje bevindt zich op een rotonde en grenst aan een evangelische kerk die op zondag gewoon dienst doet. Ga lekker zitten en laat je verrassen door de uitgebreide kaart. Mocht je geen keuze kunnen maken? Probeer dan de Acai Bowl: een échte aanrader!

Let op: Verwar dit eettentje niet met het gelijknamige Chinese restaurant.

4. Eins 44
Heb je zin in een beetje luxe tijdens de lunch of het avondeten dan zouden we Eins 44 aanraden. Het ligt verscholen op een binnenplaats in het zuiden van Berlijn. Vroeger was dit een oude distilleerderij wat nu voor een industriële uitstraling zorgt. De uitstraling van het karakteristieke pand in combinatie van de inrichting zorgen er – naast het heerlijke eten – voor dat je hier lang van je lunch of diner kan genieten.

Je komt hier dan ook niet voor een ‘snelle hap’, want daar is de menukaart ook niet naar. In plaats van Burgers en Bieren kun je hier keuze maken uit twee 6 gangen menu’s, die door de keuken worden geadviseerd. Uiteraard kun je ook je eigen diner samenstellen door verschillende gerechten te kiezen uit beide menu’s.

5. Twinpigs
Heb je liever een lekkere cocktail? Dan kun je bij Twinpigs goed terecht. Het eten is er net als bij schillerbar niet heel bijzonder maar als je genoegen neemt met een sandwich of quesadillas ben je hier bij het juiste adres. ’s Avonds branden er veel kaarsjes en kun je hier goed de avond doorbrengen met wat vrienden.

 

Als je toch in de buurt bent vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan voormalig vliegveld Tempelhof! Hier kun je heerlijk een middagje doorbrengen al lopend over een oude landingsbaan.  Dit ligt op steenworp afstand van Selig Eetcafé, wat je dus erg goed met elkaar kan combineren.

No comments