9x must do in Pai en perfecte accommodaties.

0

Pai staat bij menig Thailand-ganger hoog op de bucket-list. Na een aantal weken flink feesten kun je in Pai juist lekker relaxen en rustig je kater van het begin van je reisavontuur doen laten verwerken. Het kleine stadje in het noorden van Thailand is mede door de laidback sfeer een must-do op je Thailand-bucketlist. Hier lees je wat je allemaal kan doen: 9x must do in Pai. Stap op je gehuurde scooter en rij lekker rond naar verschillende hotspots van Pai, of laat je langs alle highlights rijden. Je huurt al een scooter vanaf 150 baht per dag.

Sunrise op het viewpoint in Pai

Begin je dag bijvoorbeeld bij het ‘Yum Lai’ viewpoint. Hoewel je overdag ook een mooi uitzicht over de omgeving hebt, heb je in de vroege ochtend een unieke view. Vanaf het viewpoint zie je de zon opkomen, boven de wolken die in de ochtend nog het bergstadje bedekken.
Later op de dag kun je genieten van het uitzicht over het bergstadje ‘Pai’ en haar omgeving.

Vanuit het viewpoint kijk je uit over Pai, dat omringd wordt door een mooi bergachtig landschap.

Of kom even lekker tot rust in een hangmatje, terwijl je van uit uitzicht geniet. 😉


Toegang voor Yum Lai viewpoint: 20 baht p.p.

Land split

In het zuiden liggen een aantal hotspots vlak bij elkaar. Pai Canyon, Bamboo Bridge en de Land Split. Laatstgenoemde zul je waarschijnlijk als eerste tegenkomen.

Door een flinke aardbeving is het land van een lokale boer compleet uit elkaar gespleten. Hierdoor zijn metersdiepe groeven ontstaan waar je doorheen kunt lopen. Bijzonder om te zien wat natuurgeweld met de omgeving kan doen. Achteraan het metersdiepe ravijn klauter je naar beneden om door de landsplit heen te kunnen lopen, om later weer bij de ingang uit te komen.
Bij de ingang verkoopt de boer, die door de aardbeving van zijn landje een toeristische attractie wist te maken, wat eten en sapjes.


Toegang tot landsplit: Gratis, donatie wordt gewaardeerd.

Bamboo bridge trail

Als je na de land split nog een paar kilometer doorrijdt, kom je bij de Bamboo Bridge Trail uit, die dwars door rijstvelden loopt. Loop over dit wandelpad dat helemaal van bamboe in elkaar gevlochten zit en geniet van de mooie uitzichten over de rijstvelden.

Hier en daar bedrijven lokale mensen nog de ambacht en zie je hen bijvoorbeeld aan het werk met bamboe. Een aantal is verantwoordelijk voor het splijten van de bamboe, terwijl een ander het sjouwwerk verricht.

Aan het einde van het pad staat nog bij een kleine tempel die je kunt bezoeken.

Een 800 meter lange bamboo-trail, door de rijstvelden in het buitengebied van Pai.

In de vroege mistige ochtend loopt een local met zijn rieten mand op weg naar zijn werkplaats.

Een groep locals is aan het werk met bamboe. Bamboe wordt gespleten, gebundeld en klaar gemaakt voor verkoop als o.a. bouwmateriaal.

Toegang: 30 baht p.p.

Historical WOII bridge

De buurt van Pai Canyon ligt de historische brug, een overblijfsel van de tweede wereldoorlog. Geen hele spectaculaire attractie, maar leuk om er even over heen te lopen en te kijken.

Kosten: Gratis toegang.

White buddha

Vanaf het Yum Lai viewpunt zie je het in de verte al staan: de grote witte Buddha. Deze tempel, genaamd Wat Phra Mae Yem, staat ook bekend als ‘The White Buddha of Pai’. Op 2 kilometer van het centrum ligt deze open betegelde tempel. Na 353 traptreden kom je aan bij de witte boeddha en heb je – net als Yum Lai – een mooi overzicht over de stad. Dit keer vanaf de andere kant. En omdat het gezicht van Boeddha naar het westen gericht is, kun je vanaf dit viewpoint van de zonsondergang genieten.

Watervallen in Pai bezoeken

Wil je tussendoor van het bezoeken van de verschillende must sees in Pai ook even relaxen of afkoelen? Dan kun je een van de vele watervallen in de omgeving bezoeken en er eventueel een duikje nemen.

Bezoek bijvoorbeeld de Mo Paeng Waterfall vlakbij het Yum Lai viewpoint of ga naar Pekbok waterfall als je in de buurt van de Land Split en Bamboo trail bent.

Neem je handdoek mee, eventueel wat muziek uit speakertjes en je kunt er heerlijk genieten.

Jong mannetje speelt lekker met het water bij één van de watervallen in Pai.


Kosten: Gratis

Absolute must-do in Pai: Sunset in Pai Canyon

De dag sluit je af met een bezoekje aan Pai Canyon. Vanaf Pai Canyon kun je genieten van een prachtige zonsondergang. Je bent echter niet de enige, vanaf een uurtje voor zonsondergang komen honderden mensen tegelijk naar Pai Canyon om van de zonsondergang te genieten. Niet getreurd! Er is altijd wel een rustig plekje te vinden, zodat je in alle rust kan genieten.

Twee mensen hebben een rustig plekje weten te bemachtigen in Pai Canyon, waar ze zojuist van de zonsondergang genoten hebben.

Vanaf Pai Canyon zie je de zon langzaam achter de bergen verdwijnen. Niet veel later verandert de lucht in een mooi kleurenpalet.

Wil je – naast zonsondergang – ook van de omgeving van Pai Canyon genieten? Ga dan overdag hier naar toe. Overdag zijn er slechts een handvol toeristen in het park en kun je lekker wandelen over de smalle paadjes.

Hallucineren na je mushroom shake

Na de sunset kun je nog even verder dromen en kijken naar vervormingen van de realiteit of vliegende olifantjes uitlachen. 😉

Oftewel, drink een magic mushroom shake en laat de hallucinaties op je afkomen.

Dit is één van de dingen die de ‘hippie-lifestyle’ in Pai kenmerken.

Walking street

Ben je niet zo van de hallucinaties, dan kun je natuurlijk ook genieten van een hapje en drankje op de walking street, afgewisseld met het bekijken van verschillende kraampjes.

Op de walking street kun je ontzettend lekker eten voor slechts een habbekrats. Aanraders zijn het Pad Thai tentje en de foodcar met Mexicaans eten.

Accomodaties in Pai

Hieronder staan 3 aanbevolen accommodaties in en rondom Pai. Waar zie jij jezelf zitten?

Circus hostel

Één van de meest populaire accommodaties. Er is altijd wel wat te doen en daarom altijd levendig. Slapen kan in een gedeelde kamer, maar ook in één van de vele privé hutjes.

» Bekijk Circus Hostel & boek direct. «

Bura Lumpai Resort

Resort ligt aan de Historical WO II bridge en op loopafstand van Pai Canyon, wat ideaal is.

Het is erg rustig en heeft een zwembad.

Nadeel is dat het ver van Pai Centrum ligt, maar het resort biedt een gratis shuttleservice naar het Centrum van Pai aan. Deze gaat 3x per dag.

» Bekijk Bura Lumpai Resort & boek direct. «

Spicy Pai

Bij Spicy Pai heb je het rustige van de omgeving, maar toch de snelle bereikbaarheid naar het centrum. De sfeer is er heel erg relaxed en laidback. Ideaal om lekker tot rust te komen. Lekker back to basic en vanuit je hangmat geniet je van het heerlijke uitzicht.

» Bekijk Spicy Pai & boek direct. «

 

No comments