Dagtour naar de Erawan watervallen nabij Kanchanaburi.

0

Rondom Kanchanaburi is veel te doen. Het staat niet voor niks op de reisroute van veel backpackers in Thailand. Één van de must sees nabij Kanchanuburi zijn de Erawan watervallen in het gelijknamige National park.

7 levels met watervallen

Het heeft misschien wat weg van de Kuang Si watervallen in Luang Prabang. Beneden liggen kleinere watervalletjes die elk gevoed worden door andere hogergelegen watervallen verderop. De Erawan watervallen bestaan uit 7 levels met watervallen, verspreid door het park.

Om tot het zevende level te komen loop je over een parcours van zo’n 2 kilometer lang langs de eerdere zes levels. Je waant je door de jungle en loopt door het laagstaande water, vol met vissen.

Het is heerlijk om zo nu en dan bij verschillende watervallen even lekker een duik te nemen in het verfrissende en mooie blauwe water.

Één van de watervallen in Erawan National Park.

Misschien kom je bij de watervallen nog wel één van de monitor lizards tegen.

Deze grote reptielen lopen rustig rond en kunnen van kop tot staart bijna 2 meter lang worden.

Level 7 – Phu Pha Erawan

De laatste waterval ligt op level 7 en heeft de naam ‘Phu Pha Erawan’ gekregen. Het duurt even om er te komen en het laatste stuk kan op verschillende plekken glad en glibberig zijn. Op sommige stukken moet je door het water lopen; waterschoenen of sandalen is daarom geen overbodige luxe. Deze waterval is ook de drukst bezochte waterval. In de andere levels heb je bijna de hele omgeving voor je zelf. Én.. bijkomend voordeel: sommige andere levels zijn mooier dan Phu Pha Erawan.

Na een stuk lopen kom je eindelijk aan bij het hoogste level: Phu Pha Erawan.

Maar hier zul je de omgeving moeten delen met anderen die de tocht naar boven gehaald hebben.

Terwijl andere watervallen door (bijna) niemand bezet zijn. Bij andere levels kun je in alle rust genieten van het stromende water en de groene omgeving.

 

Milieubewust

Om het park schoon te houden en zwerfafval te voorkomen, dien je na level 2 je waterflessen aan te geven. Voor elke fles die je mee verder wil nemen betaal je 20 baht borg. Deze krijg je terug wanneer je bij terugkomst je fles weer laat zien.

Op deze manier gaan de locals en de toeristen milieubewust om en wordt het park schoon gehouden. Zo kunnen ook andere toeristen genieten van een mooie omgeving.

Hoe kom je bij de Erawan Falls?

Elk uur rijdt er een bus die bij de watervallen stopt. Een ritje met deze local bus kost je slechts 50 baht one way. Deze busrit vanuit Kanchanaburi tot de watervallen duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Dezelfde bussen rijden voor hetzelfde bedrag ook weer terug naar het centrum Kanchanaburi. Let op, want de laatste bus gaat om 17.00 uur terug.

Kosten Erawan Watervallen

Om de watervallen te bezoeken betaal je 300 baht entree. Om 16.00 uur sluit het park, dus zorg dat je op tijd terugloopt van het level waar je jezelf begeeft.

Neem vooral je zwemspullen mee, want het is heerlijk om een verfrissende duik bij de watervallen te nemen.

 

No comments