Het aftellen is begonnen!

0

Over precies 42 dagen zitten wij in het vliegtuig naar Kazachstan! Het vertrek begint nu echt in zicht te komen, de huur is opgezegd, de auto staat te koop, het afscheidsfeestje staat op de planning en onze gele boekjes krijgen er wekelijks een nieuwe stempel bij. Vrienden en familie willen nog afspreken voor we vertrekken en de agenda tot 8 april begint voller en voller te raken.

Daarnaast zijn we ook begonnen met het afronden en overdragen van onze werkzaamheden op het werk en zullen we beide op 15 maart stoppen. Dit geeft ons de tijd om de laatste dingetjes te regelen en onze tassen in te pakken. Dat is wel spannend hoor, je vaste baan opzeggen om op reis te gaan. Gelukkig krijgen we veel lieve, leuke en meelevende reacties van collega’s en mensen om ons heen die ons steunen.

De komende weken zullen we nog een aantal keren richting de reisarts moeten om de laatste vaccinaties te halen. In totaal zijn we dan voor de wereldreis zo’n 13 prikken rijker en 1045,- armer (gelukkig zijn we goed verzekerd!). Maar dan hebben we ons in ieder geval zo goed mogelijk beschermd tegen ziektes als hondsdolheid en hersenvliesontsteking.

Ook verklapten we hier boven al kort dat we ons appartement opgezegd hebben en onze spullen zullen we de komende 1,5 maand moeten inpakken en opslaan. Vanaf april zijn we dan ook echt ’dakloos’, op papier dan, omdat we ons gaan uitschrijven bij de gemeente. De laatste week zullen we verblijven bij familie.

No comments