Onze wereldreis is gestart!

3

Je kunt het hectisch, onrustig of een beetje gejaagd noemen. Want wat hebben we het druk gehad met de laatste loodjes voor vertrek! Het afscheidsfeest, verhuizen, onze to do lijst en de talloze afspraken die we hebben gehad. Maar wat hebben we ervan genoten en wat zijn we blij dat we nu echt weg zijn.

Na ruim 6 maanden voorbereiding was het afgelopen zondag zover! We hebben onze families nog een laatste dikke knuffel en kus gegeven voor vertrek en stapte om 12.00u in het vliegtuig. Om 3u ’s nachts (Kazachstaanse tijd) kwamen we aan in Astana.Schiphol

Onze eerst indruk van (Astana) Kazachstan

Tja, wat zullen we er eens van zeggen. Op het eerste gezicht is het een grote stad met veel blinkende en grote gebouwen. Je ziet er niet zoveel mensen over straat lopen maar er rijden wel veel auto’s over de brede wegen. Wanneer je iets meer in detail gaat kijken zie je dat ze hier niet echt aan afwerking doen. De meeste gevels hangen van ellende aan elkaar. Ook is het cultuurverschil groot. We hebben het idee dat de mensen hier nogal in zichzelf gekeerd zijn. Een lachje, gedag zeggen of de deur open houden doen ze hier niet. Zou dat komen omdat wij zo duidelijk buitenlanders zijn?
Geen idee! Wat ik wel weet is dat wij ons hier niks van aantrekken en gewoon genieten van de bijzondere architectuur en de vrijheid die we hebben.

Planning

Er staan nog 2 dagen in Astana op de planning daarna de trein richting het zuiden. We weten nog niet zo goed hoe zuidelijk we gaan. Waarschijnlijk maken we een stop in Karaganda en reizen we vanuit daar door naar Almaty (voormalige hoofdstad). Hier kijken we nu al heel erg naar uit, de natuur is er fantastisch en de temperaturen zijn ook iets aangenamer. Momenteel liggen die hier rond het vriespunt!

Polar steps

Omdat we het leuk vinden om bij te houden waar we precies zijn geweest hebben we een account aangemaakt op Polar steps. Hiermee kunnen wij stap voor stap delen waar we precies zijn geweest. Via deze link kunnen jullie ons ook volgen!

Wereldreis

3 comments

Post a new comment