Basantapur, de leukste wijk om te verblijven in Kathmandu.

0

Op vakantie naar Nepal? Zeer waarschijnlijk begin en eindig je je reis in de hoofdstad, Kathmandu. Maar wat is nou eigenlijk de leukste wijk om te verblijven? Dat is maar net wat je belangrijk vindt en wat je eisen zijn. Voor ons is Basantapur de leukste wijk van Kathmandu om te verblijven.

Thamel

De meeste toeristen verblijven in de wijk Thamel. Deze wijk is grotendeels op toeristen ingespeeld en dat merk je aan van alles. Er zijn een boel souvenirwinkels, winkels voor het kopen van trekkingspullen en westers eten in restaurantjes. Maar je merkt het ook aan de prijzen. Een dinertje in Thamel kan zo 3x duurder zijn dan elders. Hoewel Thamel hartstikke leuk kan zijn, door bijvoorbeeld gezellig drankjes te drinken met andere toeristen, zaten wij toch liever in Basantapur.

Basantapur

Basantapur ligt ten zuiden van Thamel. En het fijne is, je kunt makkelijk van Basantapur naar Thamel lopen. Mocht je toch behoefte hebben aan Westers eten of wat meer toerisme, dan ben je in 20 minuten te voet in Thamel. Want toeristisch is Basantapur een stuk minder. Je wordt veel meer omgeven door locals. Regelmatig zaten we als enige westerlingen te eten in een restaurant, omringd door Nepalezen.

Freak Street mondt uit op dit plein. Aan de linkerkant ligt Freak Street, rechts ligt Durbar Square. Foto: pixabay.

Op dit plein in Basantapur (zie foto boven) verkopen locals oude en traditionele spullen. Leuk om tussen al deze gebruikte spullen te snuffelen. Misschien scoor je er nog wel een leuke souvenir; veel is leuker dan de ‘standaard’ souvenir.

Durbar Square

Op een steenworp afstand ligt het historische Durbar Square van Kathmandu. Als je in deze wijk verblijft, ben je eigenlijk meteen op één van de historische hoogtepunten dat het centrum van de stad te bieden heeft.

Durbar Square Basantapur Kathmandu

Freak street

In het midden van de wijk ligt ‘Freak Street’. Deze naam is te danken aan het ‘Hippie-verleden’ van de stad. In deze omgeving zaten vroeger veel mensen die van alles deden wat God verboden heeft. Zo werd in deze wijk vroeger veel drugs gebruikt, waardoor het de naam Freak Street kreeg.

Freek Street Basantapur

Freak Street, in het midden van Basantapur. Vlak bij Durbar Square en Basantapur Dubali.

 

No comments