Tilicho Lake, een driedaagse sidetrek naar het hoogste meer ter wereld.

0

Loop je het Annapurna Circuit? Dan zijn er een aantal optionele sidetreks die je kunt maken om nog meer schoonheid van de natuur te kunnen bewonderen. Een aantal sidetreks vind je in Manang. Je kunt in één dag naar de vrouwlijke monnik, boven de stad; je kunt een dagje naar het Icelake; maar het meest interessante is misschien wel een 3 daagse trek naar Tilicho Lake.

Start trek Tilicho Lake

 

Tilicho Lake

Op een hoogte van 4949 meter in het Annapurna gebied bevindt zich het grootste meer ter wereld: Tilicho lake. Een mooi helderblauw meer aan de voet van besneeuwde bergtoppen. Een bezoekje aan het Tilicho Lake is een must do tijdens de Annapurna Circuit Trek.

Tilicho Basecamp

Vanuit Manang loop je in 6 tot 8 uur naar het hoger gelegen Tilicho Basecamp. Op een hoogte van 4150 meter. Zorg dat je rustig de tijd neemt om te acclimatiseren, omdat het basecamp zo’n zes- tot zevenhonderd meter hoger ligt dan Manang. Deze stijging kan voor hoogteziekte verschijnselen zorgen. Je zou daarom ook een tussenstop kunnen maken in Khangsar of in Shree Kharka, om goed te acclimatiseren.

Tilicho Basecamp Annapurna

Links, in de verte, zie je na ongeveer 7 uur lopen eindelijk Tilicho Basecamp liggen. De laatste stop van vandaag en het begin van de hike naar het hoger gelegen Tilicho Lake.

Landslide area

In het laatste stuk tot het basecamp, moet je door een landslide area. Het is niet toegestaan om hier te blijven staan voor een korte pauze. Doorkruis dit gebied zonder te stoppen. Grote kans dat er nog rollende kiezels naar beneden komen. Hoewel de kiezels niet groot hoeven te zijn, met de snelheid dat ze naar beneden komen kan het behoorlijk hard aankomen. De kans wordt groter wanneer er aan de top bluesheeps lopen en steentjes naar beneden trappen.

Landslide area Annapurna

 

Trek naar Tilicho Lake.

Na een nacht verblijven in het Tilicho Basecamp kun je je opmaken voor de tocht naar het Tilicho Lake. In ongeveer 3 uur loop je zo’n 900 meter naar boven. Zorg dat je je warm aankleedt, want het is erg koud op die hoogte.
Maar eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over het Tilicho Lake en de naastgelegen besneeuwde bergtoppen, tijdens jouw Himalaya Trek in Nepal.

Tilicho Lake

Foto: Timo Brandau

 

 

No comments