Georgie kazbegi

Noem het de parel van de Kaukasus: Georgië. Het gelovige land ligt op de Euraziatische plaat, maar hoort officieel bij Europa. Dat het een gelovig land is, straalt er meteen vanaf. Georgiërs gaan massaal naar éen van de vele kerken die het land te bieden heeft. Één daarvan is de Holy Trinity Cathedral in Tbilisi: De grootste orthodoxe kerk van Georgië en op 3 na grootste van de wereld.
In Georgië kun je niet om de kerken heen, maar net zo min kun je ook niet om de wijngaarden heen. Georgië is écht wijnland. Wijn maken op de traditionele manier, maar er wordt ook wijn gemaakt met de huidige en moderne technieken. Bij een bezoekje aan Georgië, kan een wijnproeverij op een winery zeker niet ontbreken. En dan is er nog niet eens gesproken over de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Want ook daar is het Georgië rijk aan!

Beste reistijd Georgië

In de maanden april, mei of september zijn de temperaturen aangenaam en wordt de meeste regenval vermeden. In de zomermaanden zijn de temperaturen weliswaar hoger, maar neemt de neerslagkans ook behoorlijk toe. 

Ga je liever naar Georgië om te skiën, dan is de wintertijd hier geschikt voor. Sneeuw blijft zo’n 4-5 maanden liggen op de hellingen van het Kaukasus gebergte.

Visum Georgië

Voor Georgië is geen visum nodig bij een verblijf van maximaal één jaar. 

Let op: Het land is in conflict met de gebieden Abchazië en Zuid-Ossetië, die onafhankelijkheid claimen. De Georgische autoriteiten zullen straffen opleggen voor mensen die in deze gebieden verblijven, zonder een Georgische grenspost te passeren. 

 

Tijdverschil Georgië

Georgië ligt in de GMT+4 tijdzone. Dit betekent dat er in de wintermaanden een tijdverschil van 3 uur is, t.o.v. van Nederland. In de zomermaanden is het tijdverschil 2 uur. 

Betalen in Georgië

In Georgië wordt betaald met de Lari.
In de meeste gevallen worden in restaurants rekeningen uitgeschreven inclusief 10% tot 15% servicefee.

Bekijk reisvideo's van

Zoek vliegtickets naar Georgië

Zoek accommodatie in Georgië

Booking.com