Himalaya nepal

Nepal is een Hindoeïstisch land waarbij geur en kleur samenkomen en samen de cultuur vormen. Nepal staat voornamelijk bekend om de Himalaya en dan in het bijzonder de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.  Zo biedt de Himalaya veel verschillende trekkingtochten aan, van korte treks tot langdurige treks. Maar Nepal is meer dan de Himalaya. Zo is het grensgebied met India ook omgeven door Jungle en wonen de traditionele Tharu stammen nog in de omgeving van Chitwan. De combinatie cultuur en natuur zorgt ervoor dat het buurland van het grotere India een populaire vakantiebestemming is. Nepal wordt ook wel India-light genoemd. 

Beste reistijd Nepal

Nepal kun je het beste bezoeken net voor of net na het regenseizoen. De beste maanden om te reizen in Nepal zijn van halverwege maart t/m mei of van halverwege september t/m november. 

De maanden in het voorjaar lenen zich het beste voor jungle treks. Door het lage gras worden je kansen vergroot om een wilde tijger tegen te komen. Ga je liever een trekking doen door de Himalaya? Dan is het najaar hier de beste tijd voor. 

 

Visum Nepal

In Nepal kun je maximaal  5 maanden per 12 maanden verblijven en hier heb je een visum voor nodig. Een visum kun je erg gemakkelijk op het vliegveld verkrijgen. Hierbij kun je een visum krijgen voor 15, 30 of 90 dagen. De kosten zijn respectievelijk $25, $40 of $100 dollar.

Bij de aanvraag dien je een formulier in te vullen, die op het vliegveld te verkrijgen zijn. Je kunt hem ook eventueel online invullen en uitprinten. Daarnaast is een pasfoto nodig. 

Toch langer nodig? Je visum kan eenvoudig, tegen betaling, verlengd worden in een toeristenpunt. Een overstay van je visum wordt beboet met $2 per dag. 

 

Tijdverschil Nepal

Nepal kent een tijdverschil van 4:45 in de wintertijd en 3:45 minuten in de zomertijd, met Nederland. 

De reden dat Nepal een afwijkend tijdsverschil heeft van 15 minuten komt omdat de Nepalezen de lengtecirkel aanhouden die over Gauri Shankar loopt, een bergtop op 100 van de hoofdstad Kathmandu.

Betalen in Nepal

In Nepal wordt betaald met de Nepalese Rupee. Bijna alles wordt betaald in briefgeld. Er bestaan nog wel muntjes, maar zijn nog maar weinig in omloop. In een enkel geval worden muntjes nog als wisselgeld teruggegeven. 

Wanneer je gaat uiteten in Nepal wordt in de meeste gevallen al een servicefee van 10% gerekend en soms komt er ook nog eens 13% tax bij. Omdat er al een servicefee gerekend wordt is een extra fooi niet nodig.

Bekijk reisvideo's van

Zoek vliegtickets naar Nepal

Zoek accommodatie in Nepal

Booking.com