Alle benodigdheden voor trekkings in Nepal.

0

Nepal is het land van de trekkings. Ga je naar Nepal, dan ga je ongetwijfeld één van de trekkings doen. Met name voor de langdurige trekkings in Nepal is het belangrijk dat je goed uitgerust bent met alle benodigdheden voor een zo comfortabel mogelijke trekking. In dit artikel sommen we op wat belangrijke benodigdheden zijn voor je trekking in Nepal.

Backpack of daypack met heupondersteuning.

Gebruik je backpack of daypack om je spullen voor je trekking in te vervoeren. Neem niet te veel spullen mee. Spullen die je niet gebruikt, zorgen voor onnodig gewicht die je meedraagt. In veel gevallen kun je je tas met spullen achter laten in je hostel.

Neem je alleen een rugzak/daypack mee? Zorg dan wel voor een daypack met goede heupondersteuning. Uit ervaring kunnen we vertellen dat het een grote fout is geweest om een rugzak mee te nemen, die géén heupondersteuning heeft. 

Bekijk in onze shop alle backpacks.

Aquatabs

Drinkwater in flessen wordt steeds duurder naarmate je hoger gaat. Soms wel tot 2 euro per liter. Het is veel voordeliger én beter voor het milieu om gewoon kraanwater te drinken.

In Pokhara kun je overal aquatabs kopen. Een doosje met 50 pilletjes kost ongeveer €1,50.  Gooi een klein pilletje in 1 liter zuiver kraan- of rivierwater, wacht 30 minuten en je hebt veilig drinkwater. Het ruikt en smaakt alleen wel een beetje naar chloor, maar je bespaart een hoop geld én het is goed voor het milieu. 

Waterfles of Lifestraw

Om kraanwater te kunnen tappen is het handig om een eigen (hervulbare) fles mee te nemen. Een andere optie is om bijvoorbeeld een Lifestraw fles te kopen. Dan heb je ook geen aquatabs meer nodig en kun je altijd kraanwater drinken die door de fles gefilterd wordt.

Bestel hier een Lifestraw fles.

Trekking poles

De meeste trekkers gebruiken ze: trekking poles. Deze wandelstokken ondersteunen je tijdens je trekkingstocht. Bij goed gebruik bespaar je zo’n 20% van je lichaamsenergie. Ze bieden je extra ondersteuning op moeilijk begaanbare paden. Tot slot ontlasten ze je knieën wanneer je downhill de berg afloopt. Op sommige plekken, zoals Tilicho Lake of Thorung La Pass zijn de trekking poles eigenlijk onmisbaar.

Bestel hier trekking poles goedkoop bij Decathlon.

WC papier

WC papier kennen ze niet echt in Nepal. Althans, waar je ook naar het toilet gaat, er is vaak geen WC papier. Zorg dat je je eigen WC papier meeneemt, tijdens je trekking. Of pak bij je ontbijt, lunch of diner nog wat extra servetjes mee. 😉

Permits

Vergeet natuurlijk niet om je permits aan te vragen en mee te nemen. Deze moet je vaak laten zien bij verschillende checkpoints op het circuit. Meer over de permits van het Annapurna Circuit vind je in het artikel over het Annapurna Circuit. Ga je een andere trekking doen, kijk dan in het artikel over trekkings in Nepal en bekijk welk permit je nodig hebt. 

Slaapzak

Een slaapzak is geen overbodige luxe. De bedden in de guesthouses worden niet dagelijks verschoond. Daarnaast wordt het op grotere hoogte ook nog eens extra koud en kan het in de nacht wel 20 graden vriezen. Er is dan niets fijner dan je eigen frisse slaapzak. Deze kun je in Kathmandu of in Pokhara kopen, maar ook bij bijvoorbeeld Decathlon hebben ze een ruim aanbod slaapzakken. Soms zelfs voor betere prijzen. 

Bestel hier je slaapzak bij Decathlon.

Kleding voor annapurna 

Hieronder vind je een lijstje met onmisbare kleding voor trekkings in Nepal. Let erop dat je zeker niet teveel meeneemt, dat je onnodig meesjouwt op je trekking. Kleed je ook vooral in ‘laagjes’, zodat je snel kleding uit kan doen als het te warm wordt. Ervan uitgaande dat je al stevige wandelschoenen hebt, vind je hieronder andere belangrijke essentials. Nog geen wandelschoenen? Kijk dan hier bij ons aanbod wandelschoenen.

Baselayer

Een baselayer houdt je koel op warme momenten en houdt je warm op koude momenten. Ideaal voor trekkings, waar je vaak begint in warme gebieden en op grotere hoogte juist nodig hebt om jezelf warm te houden in de koelte.

Bestel hier je (thermo) baselayer.

Thermobroek

Het zelfde verhaal als hierboven. Erg handig en onmisbaar op grote hoogtes.

Bestel hier je thermobroek.

Synthetische onderbroeken

Als er iets is wat irritant is tijdens een trekking, is dat je kleding niet snel droogt op hoogte. Neem daarom synthetische onderbroeken mee. Na een handwasje drogen synthetische kledingstukken sneller dan katoenen of wollen kledingstukken.

Sportbeha’s

Altijd handig!

Bestel hier ideale sportbeha’s.

Handschoenen (Yak Wol)

Op grote hoogtes (+4000 meter) kan het erg koud zijn. In de vroege ochtenden kan het soms wel flink vriezen. Je bent al goed voorbereid met je thermoshirt en je thermobroek, maar denk ook vooral aan je handen. In Nepal kun je

Cash geld

We schreven er in een ander artikel ook al over, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken. Zorg dat je voldoende cash meeneemt op je trekking. Er zijn geen pinautomaten te vinden in gebieden voor een langdurige trekking. Ga voor jezelf na hoelang je ongeveer in het trekking gebied zal verblijven en vermenigvuldig het aantal dagen met ongeveer 20 tot 25 dollar per persoon. Zo veel cash is dan verstandig om mee te nemen op jouw trekking.

 

 

 

No comments