Overnight tour in Khao Sok National Park

0

Tijdens je reis door Thailand kan het eigenlijk niet ontbreken: een overnight tour in Khao Sok National Park. Even het drukke partyleven uit het zuiden ontvluchten en genieten van de omgeving van Khao Sok National park.

Khao Sok

In het zuiden, de staart van Thailand, liggen het Cheow Lam Lake en de Ratchaprapha Dam te midden van het Khao Sok National Park. Ten zuiden van dit dorpje ligt het dorpje ‘Khao Sok’, de toeristische basis van je overnight tour in één van de populairste nationale parken van Thailand. Een klein, gezellig ogend toeristendorpje met restaurantjes en accommodaties. Vanuit hier kun je onder andere gaan tuben of – waarvoor iedereen hier komt – een overnight tour doen.

Overnight tour Khao Sok

Een tweedaagse tour op en rondom het Cheow Lam Lake is waarvoor je naar Khao Sok wil gaan. Tijdens deze tour vaar je met een kleine groep in een klein bootje over het meer, op weg naar je accommodatie voor komende nacht. Afhankelijk van waar je een tour boekt, kan de accommodatie en de activiteiten van de tour iets verschillen van elkaar, maar in grote lijnen zijn de tours van verschillende aanbieders hetzelfde.

Met een kleine groep vaar je in een bootje …

… over het Cheow Lam Lake van Khao Sok National Park ..

… langs prachte rotsformaties in en rondom het meer.

Drijvende huisjes

In de ochtend rijd je met je tourgroepje naar de pier van het meer. De rit duurt ongeveer 2 uur. Bij de pier stap je op een kleine boot en trek je een reddingsvest aan. Vanaf de pier vaar je in ruim een uur naar de drijvende huisjes die voor komende nacht jouw accommodatie vormen in Khao Sok National Park. Verwacht niet te veel van deze accommodatie. Een klein hutje met een bed erin. Misschien nog een ventilator en daar moet je het mee doen. Op internet hoef je niet te rekenen, maar dat maakt niet uit: zo kun je optimaal genieten van je omgeving.

drijvende hutjes khao sok

De nacht breng je door op één van de drijvende accomodaties in het park. In alle rust.

Jungletrek

Je hebt je spullen gedropt in je hutje en je lunch heb je laten zakken. Misschien heb je nog even een snelle frisse duik genomen in het meer? Dan is het nu tijd om weer met je bootje mee te gaan. Na een stukje varen stap je uit de boot voor een korte jungle trek. Je wandelt door de wildernis van verschillende bomen en doorkruist hier en daar een riviertje. Zorg dat je schoenen bij hebt die nat en vies mogen worden, want het kan zijn dat je tot aan je enkels in de modder zakt.

Tijdens onze tour combineerden we een de jungle trek met een tocht door de Namtalu Cave. Deze kun je overigens niet betreden op een regenachtige dag.

Namtalu cave

We zijn voorbereid met een drybag en een hoofdlampje, want tijdens de jungletrek lopen we door Namtalu Cave. Het pad door de donkere grot is zo’n 500 tot 800 meter lang en staat grotendeels onder water. Op sommige stukken is het dusdanig diep dat er gezwommen moet worden.

In de grot leven vooral vleermuizen die aan het plafond hangen. Op de grond lopen spinnen ter grootte van je hand. Zelf zagen we in de rotswand nog een meterslange python opgerold liggen. Na enkele honderden meters wandelen en zwemmen komt het daglicht weer te voorschijn. Vanaf het einde van de grot loop je weer via de jungle terug naar je boot.

Het is in ieder geval een spannende en unieke ervaring in een grot.

Vanaf je bootje zie je de zon ondergaan in Khao Sok National Park. Wanneer het donker is, kom je weer aan bij de drijvende accommodatie en kun je genieten van je diner.

Wildlife Khao Sok

Naast alle dieren die in de grot wonen, ga je een dagje later op zoek naar ander wildlife.

De volgende ochtend maak je nog een boottochtje over het meer. Vanuit je bootje kun je apen van de ene naar de andere boomtop zien slingeren. Over je heen vliegen misschien nog wel de tropische hornbills, of ze komen tot rust in de kronen van de bomen.

Accommodaties in Khao Sok

Hieronder vind je een aantal leuke accommodaties in Khao Sok die wij zouden aanraden.

Secret hostel

Vrij basic hostel, met steriele kamers. Voor het oog is het misschien wat sfeerloos, maar het was er altijd erg schoon. Het vrouwtje, de eigenaresse, is ontzettend aardig en helpt je overal mee.

Hier boekten we ook onze overnight tour. Goedkoper dan bij het populaire ‘Smileys’.

> Bekijk Secret Hostel & Reserveer direct! <

Monkey Mansion Bungalows

Relaxe vibe, chillen in een hangmat. Wat wil je nog meer? Dit kan bij Monkey Mansion Bungalows.
Gezellige sfeer wat mede door het behulpzame personeel mogelijk wordt gemaakt.

> Bekijk Secret Hostel & Reserveer direct! <

 

 

No comments