Een bezoek aan de tempels van Angkor, Siem Reap.

0

Zo’n 25 jaar geleden kwamen er nog geen 10.000 bezoekers per jaar op af. Tegenwoordig komen er liefst 2,5 miljoen toeristen af op het grootste religieuze gebouw ter wereld: De Angkor Wat. Wanneer je naar Cambodja gaat zal een bezoek aan de tempels van Angkor ook één van de hoogtepunten van je reis zijn. Het tempelcomplex heeft zoveel meer te bieden dan alleen Angkor Wat. In dit artikel lees je meer over het tempelcomplex in Siem Reap, met de Angkor Wat als belangrijkste en meest bekende tempel.

De tempels van Angkor

De tempels van Angkor stammen af van het Khmer-rijk, waarbij Angkor tussen de 9e en 14e eeuw de hoofdstad was van het Khmer-rijk. Koning Suryavarjan II heeft de Angkor Wat tijdens zijn regeerperiode laten bouwen.

De tempels van Angkor bezoeken

Wanneer je de tempels van Angkor wil gaan bezoeken, doe je er goed aan om een TukTuk driver in te huren. Bespreek voorafgaand met de TukTuk Driver de tempels die je graag wilt bezoeken en maak hiervoor een plannetje. Het hele tempelcomplex is te groot om alles te belopen – een tuktuk is daarom geen overbodige luxe.

Sinds 2017 zijn de prijzen sterk toegenomen: een dagticket kost tegenwoordig bijna 40 dollar. Desondanks is het je geld nog steeds dubbel en dwars waard om hier een bezoek aan te brengen.

De mooiste tempels van Angkor

Hieronder vind je een vijftal Temples wat – naar onze mening – de meest mooie tempels zijn en zeker een bezoek waard zijn, tijdens je bezoek aan het tempelcomplex.

1. Ta Keo

Net achter de Ta Prohm en naast de Angkor Thom, ligt de Ta Keo tempel. Deze zandstenen ‘temple-mountain’ is nooit helemaal afgemaakt. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk.

Ta Keo

2. Angkor Thom

Wanneer je een bezoekje brengt aan Angkor Thom, zul je in aanraking komen met verschillende ruïnes. Angkor Thom is geen tempel, maar is een ommuurde stad binnen het Angkor Rijk. Binnen de muren van Angkor Thom ligt onder andere ‘Bayon’ die op zich zelf ook al een bezoek waard is.

Ga Angkor Thom naar binnen via de Victory Gate en geniet van o.a. de volgende ruïnes:

  • Bayon
  • Baphuon
  • Terrace of the Elephants

Angkor Thom

Angkor Thom

3. Bayon

Zoals hierboven al beschreven is de Bayon een onderdeel Angkor Thom. Een bijzondere tempel waarin veel gezichten van koning Jayavarman VII zijn afgebeeld. Op iedere toren komen telkens 4x het gezicht terug: 1 in iedere windrichting. Het bijzondere is dat Koning Jayavarman VII een boeddhistische koning was, in tegenstelling tot zijn voorgangers die het Hindoeïsme aanbaden.

De Bayon tempel heeft hierdoor zowel Boeddhistische als Hindoeïstische kenmerken in de bouwstijl zitten.

Bayon tempel

4. Ta Prohm

Het levert je prachtige plaatjes op wanneer je rondloopt bij Ta Prohm. Het is indrukwekkend om te zien hoe de natuur in de loop der jaren zichzelf overwoekerd heeft rond de prachtige ruïnes.
De samensmelting van natuur met menselijke bouwwerken zorgt er voor dat de Ta Prohm één van de meest aantrekkelijke tempels is in het Angkor gebied. Bomen groeien op de tempels, waarbij de wortels zich langs de muren vormen.

De Ta Prohm was tevens het decor van Tombraider met Angelina Jolie in de hoofdrol.

Ta Prohm

5. Angkor Wat

De Angkor Wat is het bekendste tempel uit het gehele Angkor gebied. Het is het grootste religieuze gebouw ter wereld en staat daarnaast ook op werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er uren rondstruinen en dan nog zul je je verbazen over elk stukje van het indrukwekkende bouwwerk. Zoveel details, en dan te bedenken dat alles met de hand gemaakt is.

Bij zonsopkomst of zonsondergang kun je de mooiste foto’s schieten van dit mooie bouwwerk.

 

Angkor Wat

No comments