Hiken in Karakol. Hier vind je de beste trekking routes.

0

Heb je de stad Karakol al helemaal gezien en ben je toe aan iets meer uitdaging? Dan heeft de omgeving van Karakol je veel te bieden. Karakol is namelijk omgeven door fantastische natuur. 5000 meter hoge pieken met besneeuwde toppen in het Terksey-Ala-Too gebergte en helderblauwe meren versholen tussen de bergtoppen. Een waar paradijs voor avonturiers. De omgeving biedt tochten voor zowel recreatieve hikers als gevorderde trekkers. Ga je één dag genieten van een hike, of kies je voor een meerdaagse trekkingtocht waarbij je overnacht in een tentje in het berglandschap? Voor dat laatste dien je uiteraard uitgerust te zijn met trekking gear.

Ééndaagse hikes in Karakol

 • Afstand: 15 KM
 • Duur: 6-10 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Middel

Ala Kul meer

Eerst even een stuk (2-3 uur) met de auto van Karakol city naar het Alp Camp, ver in de Karakol Vallei. Vanaf het Alp Camp zal de hike naar het Ala Kul meer beginnen. het is prima te doen voor personen met een goede conditie. Omdat de trek naar een hoogte van ruim 3500 meter gaat, zijn er grote verschillen in temperatuur te merken. Het Ala Kul meer is een helder blauwe ‘hidden gem’ tussen de bergtoppen van Terksey Ala-Too gebergte. Het terrein waarover je naar boven loopt is niet altijd gemakkelijk begaanbaar. De wandeltocht zal heen en terug zo’n 6-10 uur in beslag nemen. Afhankelijk van je conditie. Het Ala Kul meer bezoeken kan ook in een meerdaagse trek samen met het Ala Ashyn, zie onderstaand hier meer over. 

 • Afstand: 13 KM
 • Duur: 4-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Easy

Ak-Suu Arboretum

Loop vanaf de rand van de stad naar boven in het Ak-Suu Arboretum. Hiervoor kun je het beste vanuit Zhologot, een stadsdeel van Karakol, lopen. Voordat je terug naar de stad Karakol gaat, kun je nog even genieten van het prachtige uitzicht over de groene vallei. Loop vervolgens via de routes door de bossen terug naar beneden om vervolgens in het centrum van Karakol te genieten van een welverdiend drankje.

Meerdaagse hikes in Karakol

 • Afstand: 38 KM
 • Duur: 3 dagen / 2 nachten
 • Moeilijkheidsgraad: Middel

Altyn Arashan naar Ala-Kul meer

Van de ééndaagse tocht naar het Ala-Kul meer kun je ook een meerdaagse tocht maken; Van Altyn Arashan naar het Ala-Kul meer.  Het is een populaire trek onder (recreatieve) toeristen.  En is meer uitgebreid dan de ééndaagse trek. Deze trek heeft alles te bieden; mooie meren, met sneeuw bedekte pieken en groene valleien. Tot slot heb je nog de mogelijkheid om je zelf onder te dompelen in de Hot Springs van Altyn Arashan.

 • Afstand: 65 KM
 • Duur: 5 dagen / 4 nachten
 • Moeilijkheidsgraad: Middel

Highlights Ak-Suu | Van Jeti-Oguz naar Altyn Arashan

Deze meerdaagse trek gaat door een kleurrijk en gevarieerd landschap van het Ak-Suu gebied. Loop door uitgestrekte groene valleien. Bekijk de rode 7 bulls rock in Jeti-Oguz en laat dit afwisselen met Alpine gebergtes. Onderweg, op de meest afgelegen gebieden zul je – tijdens het sezoen – nog een Yurt tegen kunnen komen. Het is een flinke trek van meerdere dagen, maar ondanks de lengte wel prima te doen.

Huren van trekking gear

Voor je vakantie naar Kirgizië hoef je niet per se al je camping spullen mee te nemen wanneer je een trekking tocht gaat plannen. Er zijn diverse organisaties waar je campingspullen of trekking gear kan huren. Zo kun je dit bijvoorbeeld huren bij het welbekende CBT in Karakol, EcoTrek of Extreme Tours. 

Meer hiking routes zijn te vinden op www.destinationkarakol.com of op www.visitkarakol.com.

No comments