Haal je duikbrevet op Koh Tao in Thailand.

0

Er gaat vaak een hele nieuwe wereld voor je open. We hebben het hier over de onderwaterwereld. Een wereld vol met dieren en planten. Om deze wereld zelf te kunnen ontdekken, heb je een duikbrevet nodig. Je kunt je duikbrevet halen op allerlei bestemmingen over de hele wereld. In dit artikel lichten we het halen van je duikbrevet op Koh Tao in Thailand uit.

Open water duikbrevet op Koh Tao

Koh Tao is één van de meest populaire bestemmingen om je duikbrevet te halen. De ligging van Koh Tao, het onderwaterleven én de goedkope prijzen, maken Koh Tao een zeer aantrekkelijke plaats om je duikbrevet te halen.
Koh Tao ligt ten noorden van Koh Samui en Koh Phangan en in veel gevallen wordt een bezoekje aan Koh Tao gecombineerd met een bezoekje aan één van deze eilanden, of zelfs beide.

Sealife rondom Koh Tao

Een andere reden om in Koh Tao je duikbrevet te halen is de grote diversiteit aan onderwaterleven. Je hebt kans om tijdens je duikcursus, schildpadden, roggen, lionfish of zelfs de grote walvishaaien tegen te komen.
Op verschillende duikplekken rondom Koh Tao kun je ook anemoonvisjes tegenkomen, beter bekend als Nemo.

PADI open water cursus

De PADI open water cursus bestaat uit een 4-daagse training. De eerste dag bestaat voornamelijk uit een kennismaking en het doornemen van een deel van de theorie.
Wanneer je de tweede dag het tweede deel van de theorie hebt afgerond, zal alle theorie getoetst worden met een examen. Het examen bestaat uit 50 multiplechoise vragen, waarbij je maximaal 12 fout mag hebben. Dezelfde dag pak je alle duikspullen bij elkaar voor de eerste oefeningen in het zwembad. Je leert hier om te gaan met je duikuitrusting en krijg je de eerste oefeningen om onder andere je drijfvermogen te oefenen.
Op dag 3 en 4 ga je je opgedane kennis meenemen naar de oceaan. Je gaat voor het eerst, samen met je instructeur, de onderwaterwereld verkennen.
Na het behalen van je theorie en je hebt verschillende praktijkoefeningen volbracht, ben je GESLAAGD voor je open water cursus en mag je tot 18 meter diep duiken.
Wil je er nog een vervolg aangeven en tot maximaal 30 meter diep willen duiken? Ga dan nog door om je advanced open water te halen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat dit een absolute aanrader is.

Kosten duikcursus op Koh Tao

Per 1 dec. 2018 wordt er op Koh Tao een minimale prijs gehanteerd voor het aanbieden van duikcursussen. Voorheen was het in sommige gevallen mogelijk om een duikcursus inclusief gratis accommodatie aan te bieden, maar ook dat kan niet meer sinds 1 december 2018.
De minimumprijs voor de cursussen bedragen:
Open water: 11.000 Baht
Advanced open water: 10.000 Baht
De nieuwe prijzen zijn nog steeds goedkoper dan vele andere duikplekken in de wereld.

Duikaccommodaties Koh Tao

Op Koh Tao zijn verschillende accommodaties die duikcursussen aanbieden en Nederlandse instructeurs hebben.

Boek daarom je accommodatie bij Impian, Assava of Ban’s Divings Resort en verzeker jezelf van een verblijf bij één van deze Nederlands-talige duikscholen.

Zelf hebben we erg goede ervaringen met Ban’s Diving Resort gehad, absoluut een aanrader.

Bekijk hieronder onze video van Koh Tao.

No comments