Bezoek de fotogenieke omgeving van de Nine Arch Bridge in Ella

0

Ella is een populaire plek in Sri Lanka. De populariteit komt door onder andere de vele high lights in de buurt van Ella. Little Adams peak, Ella rock, verschillende watervallen en de bekende Nine Arch Bridge. Laatstgenoemde is een populaire plek om een mooie foto te schieten van de oude boogbrug waar meerdere malen per dag een trein overheen rijdt.

In dit artikel lees je meer over de nine arch bridge, hoe je er kan komen en wanneer je het beste kan gaan.

Nine Arch Bridge Ella

De Nine Arch Bridge in Ella van boven af, waarover enkele keren per dag een trein passeert.

Hoe kom je bij de Nine Arch bridge?

Er zijn meerdere manieren om bij de Nine Arch Bridge te komen. De ene mogelijk is om je af te laten zetten (of je rijdt met je eigen TukTuk) via een zijstraatje van de B113. Na een tijdje staat een bord die aanwijst dat je linksaf moet voor de nine arch bridge. Vanaf daar loop je een stukje naar beneden door het groen, om vervolgens bij het spoor aan te komen. Als je het spoor oversteekt, staan er wat bankjes waar je rustig kan zitten, wachten tot een trein komt.

De andere manier is om via het station van Ella te lopen. Hoewel borden aangeven dat het niet toegestaan is, kun je vanaf station Ella, over en langs het spoor in de richting van Demodara lopen.

Na een half uurtje wandelen met mooie uitzichten kom je bij een tunnel aan. Aan de andere kant van de tunnel ligt de Nine Arch Bridge van Sri Lanka.

Beste tijd om de brug te bezoeken

De beste tijd om de brug te bezoeken is vroeg in de ochtend. Rond 6 uur. Er is nog bijna niemand te bekennen, dus je kunt optimaal van alle rust genieten en een leuke foto nemen zonder hordes toeristen.

Een goede mogelijkheid is om een bezoekje aan de Nine Arch Bridge te combineren met het beklimmen van de Little Adams Peak. Na het zien van de zonsopkomst op Little Adams Peak, kun je direct door naar de Nine Arch Bridge.

De oude brug in Ella ligt mooi tussen het groen, wat schitterende plaatjes oplevert.

Wanneer komen treinen langs?

Ondanks er maar 1 spoor over de brug loopt, passeren treinen de brug vanuit beide kanten. Wil je tijdens je bezoek ook zien hoe een trein de brug passeert? Houd dan rekening hoelaat de treinen passeren. Zie hieronder het schedule voor de passerende treinen.

trein over nine arch bridge

In de vroege ochtend, wanneer de eerste trein langs raast kun je nog in alle rust van het uitzicht genieten.

Schedule trein nine arch bridge

Hieronder staat aangegeven welke tijd de treinen vertrekken uit betreffend station. Het traject tussen Ella en Demodara is iets meer dan zes kilometer. Hieronder staan de vertrektijden per station. Een aantal minuten na vertrek zal de trein de brug passeren. Zorg dus dat je op tijd bent!

Vertrektijden Ella naar Demodara*

  • 06.06

  • 12.51

  • 15.15

  • 17.17

  • 18.23

Vertrektijden Demodara naar Ella*

  • 06.24

  • 09.09

  • 11.41

  • 18.35

*Vertrektijden op basis van informatie van Malindaprasad.com, geraadpleegd in mei 2019.

Zelf met de trein over de 9 arch bridge?

Wil je zelf in de trein zitten als je deze de brug overgaat, dan kun je het beste een ticket van Ella naar Demodara kopen, of van Demodara naar Ella. Tussen deze twee plekken, net voor station Ella ligt deze brug. Omdat de brug een kromming heeft, kun je het beste links zitten als je vanuit Ella vertrekt en rechts zitten als je vanuit Demodara vertrekt.

No comments