Bezoek Muang Khua en Muang Ngoi tijdens je trip door Laos.

0

Ben jij bezig om je reisplannen naar Laos uit te stippelen. Staan Muang Khua en Muang Ngoi nog niet op je reisroute? Voeg deze dan meteen toe met een groot uitroepteken achter Muang Ngoy en een dikke streep eronder! Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Muang Khua
Tijdens onze reis door Zuid-Oost Azië, zijn we na het bezoek aan SaPa (Viëtnam) met de bus via de grensovergang bij Dien Bien Phu doorgereden naar Muang Khua, Laos. Je merkt meteen aan alles dat het hier een stuk minder toeristisch is. Zeg maar gewoon; NIET toeristisch. Heerlijk. Het aantal toeristen waren op een paar handen te tellen.  Geen toeterende automobilisten en scoorterrijders, geen grote gebouwen, nauwelijks verharde wegen. Je waant je direct in een compleet andere wereld, vol met rust.

De voorzieningen zijn er dan ook niet of nauwelijks naar. Restaurantjes zijn er eigenlijk niet en veel keuze voor een hostel is er ook niet. Bij aankomst hadden we wel grote honger, dus hebben we – met enige tegenzin – maar een noodlesoep bij een klein vrouwtje op straat gekocht. Achteraf was deze nog lekkerder dan verwacht, ondanks de loslopende kippen die onder je stoel doorlopen.

Bezienswaardigheden Muang Khua
Eigenlijk is het hele dorpje één bezienswaardigheid. Het ligt bij de Nam Ou river die het dorpje ook meteen scheidt in twee delen. Een grote hangbrug (suspension Bridge) verbindt de twee delen van Muang Khua met elkaar. Omdat het dorpje niet heel groot is, kun je rustig te voet het hele dorpje verkennen. Loop gerust eens over de hangbrug om bij het andere deel van het dorpje te gaan kijken hoe de lokale bevolking hier leeft.

Restaurants
Omdat het niet toeristisch is, hoef je niet te rekenen op restaurants. Het ‘restaurantje’ dat wij gevonden hadden lag bij een lief oud mevrouwtje aan huis, aan de Nam Ou River.
We namen plek op de oude en kapotte plastic tuinstoelen en kregen een handgeschreven kaart toegereikt van het vrouwtje.
Het eten is uiteindelijk prima, maar stel je van de bediening maar niet te veel voor. Alles wordt verzorgd door één persoon en het eten wordt ook niet tegelijk opgediend.

Muang Ngoi
Muang Ngoi ligt ook gelegen aan de Nam Ou River. Het is er nog rustiger dan in Muang Khua en alleen per boot te bereiken. Vanuit Muang Khua kun je met de boot voor omgerekend €10,- in een paar uur stroomafwaarts varen richting Muang Ngoi.

De boottocht richting Muang Ngoi is al fantastisch tussen de alle prachte landschappen, maar eenmaal aangekomen bij het dorpje is het helemaal fantastisch. Een prachtige en bovenal rustige omgeving. Muang Ngoi heeft qua faciliteiten echter minder te bieden dan Muang Khua. In Muang Ngoi is zelfs niet eens een pin automaat.

Activiteiten
Als je in Muang Ngoi bent kun je een tripje doen naar een waterval dorp verderop. Je boekt een kano trip om stroomafwaarts te kanoën. Vervolgens loop je in zo’n anderhalf uur door de ongerepte natuur om een frisse duik te nemen in de monding van de waterval. De waterval is niet zo indrukwekkend als de watervallen in Laos of de Niagara watervallen in Canada, maar de rust en de ongerepte natuur zorgen ervoor dat de hike het zeker waard is.

No comments