Brits genieten in Sri Lanka: High tea in Nuwara Eliya

0

High tea en Groot Brittannië zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Laat het nou net zo zijn dat die twee elkaar ook tegenkomen in Sri Lanka. In Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is een klein stadje tussen Kandy en Ella, waar tijdens het koloniale verleden veel Britten woonden. De stijl van de gebouwen doet heel Brits aan en ja, zelfs het weer in Nuwara Eliya doet je soms denken aan Groot-Brittannië. Het regent er meer en het is er ook een stuk koeler. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de Britten er zo graag huisvesten. Hoewel de Britten er vertrokken zijn, is de High Tea achtergebleven. Wil je ook genieten van een verrukkelijke High Tea in Nuwara Eliya, lees dan vooral verder.

High Tea Nuwara Eliya

Één van de vele lekkere thee smaken uit het menu van The Grand Hotel. Geniet lekker van je thee in de volgebloeide tuin.

Grand Hotel

Net buiten het oude centrum en ten westen van het Victory Park ligt het chique hotel ‘The Grand Hotel’. Een groot chic hotel met een perfect onderhouden tuin vol met bloemen en decoratie.

Naast de grote entree zit een restaurantje met keurig gedekte tafels en een klein buitenzitje.

Verspreid over de hoteltuin staan verschillende decoratieve tafeltjes met een parasolletje in het gazon.

Een heerlijke plek voor een high tea, geserveerd door deskundig personeel zoals je nog niet eerder in Sri Lanka gezien hebt.

High tea in The Grand Hotel

Als je in Nuwara Eliya verblijft, kan een high tea als lunch niet ontbreken. In de namiddag is er de mogelijkheid om van een high tea te genieten. Voor 1500 roepies kun je onbeperkt verschillende thee drinken. Maak een keuze uit o.a. green tea, black tea, flavoured tea en mixed tea die elk verschillende smaken hebben.

Na je eerst van een theetje hebt kunnen genieten, wordt er een etagère vol lekkernijen voor je klaar gezet. De koude hapjes, warme hapjes en pastries die voor je op de etagère prijken, doen het water in je mond laten lopen.

En dan hebben we het nog niet eens over de smaak gehad. Goddelijk, zoals een echte high tea hoort te zijn.

High Tea Sri Lanka Nuwara Eliya

Een etagère vol met lekkers: warme hapjes, koude hapjes en pastries. Smullen maar!

Luxe high tea

Tegen een meerprijs kun je in de hoteltuin genieten van een overheerlijke high tea. Deze high tea is net wat meer luxe dan de high tea in het hotelrestaurant of het naastgelegen terras. Naast een lekker rustig zitje in de mooi bijgewerkte tuin, krijg je ook wat extra’s geserveerd op je etagère én kun je daarnaast nog genieten van een glaasje bubbels. Een goed idee misschien als verlaat champagne-ontbijt. 😉

High Tea Grand hotel Nuware Eliya

Zin in iets éxtras? In de tuin van The Grand Hotel krijg je een luxe variant van de High Tea met een glaasje bubbels!

Waar te verblijven in Nuwara Eliya?

Je zou ervoor kunnen kiezen om in The Grand Hotel zelf te verblijven, maar dan moet je wel even wat dieper in de buidel tasten. Voor een kamer betaal je doorgaans al minimaal €100,- tot €150,-, afhankelijk van de periode en kamer.

Hieronder een aantal goedkopere alternatieven. Klik op de link om direct te boeken.

UYOU Ceylon guesthouse. De buren van Grand Hotel.

No comments