Hou je van wildlife? Ontdek de wildlife van Sri Lanka!

0

Olifanten langs en over de weg. Slangen die tussen het gras krioelen. Luipaarden die de nationale parken afstruinen. Sri Lanka staat bekend om haar wildlife. Een grote variëteit aan wildlife in Sri Lanka. Houd je van natuur? Dan is Sri Lanka een ideale reisbestemming.

Ga op zoek naar wildlife in Sri Lanka en misschien kun je zelfs alles van de Big 5 van Sri Lanka afstrepen.

Big Five Sri Lanka

Binnen de grote variëteit van wildlife in Sri Lanka is er ook een Big Five samengesteld. Ga jij ze allemaal vinden in Sri Lanka? In een ander artikel lees je welke dieren er tot de Big Five van Sri Lanka behoren en wat de beste plekken zijn om ze te spotten.

Wildlife Safari

Een goede manier om wildlife te spotten is om naar één van de National Parks te gaan voor een safari tour. Ieder park heeft zo zijn eigen charme en zijn eigen bewoners. Zo ga je bijvoorbeeld naar Udawalawe National Park voor de olifanten, terwijl je naar Yala National Park voornamelijk op zoek gaat naar het luipaard. Let op, het blijft natuur: 100% zekerheid op het spotten van zeldzame dieren, zoals het luipaard of de sloth bear heb je natuurlijk nooit. 

Voor ongeveer €30,- p.p. doe je in een dagdeel een jeep-safari in één van de National Parks.

Verschillende National Parks

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen verschillende National Parks in Sri Lanka en welke het beste bij jouw behoeften aansluit? Letsgoconuts.nl heeft alle nationale parken van Sri Lanka op een rijtje gezet, zodat je zelf een vergelijking kan maken.

Foto’s van Wildlife in Sri Lanka

Hieronder een greep foto’s van wildlife die we maakten tijdens safari’s in Yala National Park en Udawalawe National Park in Sri Lanka. 

Een Indische Nimmerzat. Deze ooienvaart soort kwamen we tegen in Yala National Park.

Buffels met enorme hoorns. De buffels en deze witte vogels zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Yala National Park.

Nu rustig op een takje, maar apen kunnen ontzettend brutaal zijn. Laat geen spullen in je Jeep achter, want die ben je kwijt na je plaspauze in Yala National park.

Olifant in Udawalawe National park

Udawalawe National Park zit vol met deze prachtige beesten: de olifant.

Deze krokodil ligt lekker af te koelen aan de rand van het water. Genomen in Yala National park, maar ook te zien in onder andere Udawalawe National Park.

Een valk, rustend op een tak in een boom van Yala National Park.

Een kleine groene bijeneter. Niet te missen tijdens je tocht door Yala National Park.

Nog een keer de kleine groene bijeneter.

Sri Lanka is rijk aan diverse soorten vogels. Klein en groot. Ideaal voor bird-spotters.

Luipaard Yala National Park Sri Lanka

Als klap op de vuurpijl: het luipaard! 100% kans om hem te spotten heb je niet, maar de meeste kans in Yala National Park.

 

No comments