Reisvideo’s vanuit een andere dimensie: neem een drone mee op reis!

0

Vroeger nam je een fotocamera mee op reis en maakte je van alle hoogtepunten een aantal foto’s. Deze werden dan na de vakantie netjes gebundeld in een fotoboek. Tegenwoordig maken we tijdens een reis honderden of misschien wel duizenden foto’s, welke later ergens op een harde schijf belanden waar vervolgens niet of nauwelijks nog naar omgekeken wordt.  Wil je je reis op een nieuwe en (nu nog) unieke manier vastleggen, neem dan een drone mee voor op reis en maak achteraf leuke reisvideo’s van je reis.

Wat is de beste drone voor op reis?

Tegenwoordig zijn er tal van drones beschikbaar op de markt. Wat is nou een geschikte drone voor op reis? Dit hangt sterk af van verschillende wensen of eisen van jou als eindgebruiker. Wil je een drone die 4K filmt of wil je liever een drone die compact is door zijn kleine formaat of doordat de drone op te vouwen is, of een combinatie hiervan? De mogelijkheden voor drones zijn eindeloos.

Drones in 4K kwaliteit

Wil je haarscherpe beelden van je reis, dan is een drone die filmt in 4K wellicht een optie. Een drone die in 4K filmt zijn relatief duur. Daarnaast hebben nog niet veel telefoons, computers of TV’s de mogelijkheid om beelden in 4K te tonen. Je kunt jezelf dan afvragen of de functionaliteit van 4K wel de moeite waard is om mee te nemen op reis.

Compacte drones

Drones zijn er in allerlei formaten; van groot tot klein. Drones worden ook steeds compacter, zodat het handig is om mee te nemen op reis. Zo heeft het bekende merk DJI bijvoorbeeld de volgende modellen beschikbaar die erg compact zijn, om mee op reis te nemen:

  • DJI Spark
  • DJI Mavic Pro
  • DJI Mavic Air

Stabiliteit in je video’s

Wil je schokkerige beelden voorkomen? Neem dan een drone met een gimbal. Een gimbal is een stabilizer, die ervoor zorgt dat de camera recht blijft filmen op het moment dat de drone beweegt. Dit zorgt voor stabiele beelden, waardoor je film er professioneler uitziet.

Regelgeving op je reisbestemming

Ieder land heeft zijn eigen regelgeving voor wat betreft het vliegen van drones op de vakantiebestemming. Zorg dat je je goed inleest voordat je je drone mee op reis neemt. In sommige landen is het invoeren van drones verboden, waarbij de drone wordt ingenomen bij de douane. In het slechtste geval krijg je de drone bij het verlaten van het land niet meer terug en wordt deze definitief in beslag genomen.
Een goede site om jezelf in te lezen voor regelgeving van drones per land is droneregulations.info. Dit is een database met ‘Global Droneregulations’.

Bekijk onze reisvideo’s met drone waarbij de beelden grotendeels afkomstig zijn van een DJI Spark.

 

No comments