Met een snorkelmasker geniet je relaxed van de onderwaterwereld op reis. 

0

Tropische bestemmingen met helder zeewater met een lekker watertemperatuurtje. Een ideale combinatie om lekker de zee of oceaan in te duiken om te snorkelen. Maar ben je te bang om zout te happen, of dat er zout water je duikbril in loopt? Misschien heb je helemaal geen zin om een gehuurd setje in je mond te stoppen die al door anderen gebruikt is. Het snorkelmasker biedt dan zeker uitkomst! 

snorkelmasker op reis

Foto credits: Tibord via Flickr

Het snorkelmasker

Je ziet hem steeds vaker aan de kust. Een masker met lucht die over je gehele gezicht valt en bovenop een pijpje om te kunnen ademen. Geen mondstuk meer in je mond; in een snorkelmasker adem je vrij. Met een waterwerend systeem in de snorkelpijp krijg je ook geen zout water in je mond. Dat is nog eens relaxed genieten van de onderwaterwereld. Dit allemaal terwijl je vrij kan kijken, zoals op het land. 

Voor- en nadelen van een snorkelmasker

Zelf namen we ieder één masker mee op reis en gebruikten hem onder andere in Thailand, Sri Lanka, Maleisië en de Filipijnen. We kunnen daarom goed de voor- en nadelen benoemen voor het meenemen van dit ultieme watergadget op reis:

Wat zijn de nadelen?

Nadeel 1: Het vraagt aardig wat ruimte in je backpack

Nadeel 2: Door de hoeveelheid lucht moeilijker om naar beneden te zwemmen met masker.

 

Wat zijn de voordelen?

Voordeel 1:  Sluit goed aan op je gezicht

Voordeel 2: Je hapt geen zout water in je mond

Voordeel 3: Ademen door neus én mond

Voordeel 4: Breed zicht onder water

Zoals je ziet, meer voordelen dan nadelen aan het meenemen van een snorkelmasker op reis. Trouwens, het is ook minder erg om een snorkelmasker met iemand te delen die je net ontmoet hebt.

Waar kun je zo’n snorkelmasker kopen? 

Een aantal jaar geleden, toen we voor hem voor het eerst meenamen naar Maleisië, voelde het soms wat ongemakkelijk om met zo’n groot masker op je hoofd langs de kust te lopen. Maar tegenwoordig zie je in Azië ook steeds meer verkooppunten. Echter, in veel gevallen betaal je daar zelfs een hogere prijs dan in Nederland. 

Bij de Decathlon betaal je slechts €24,99 voor zo’n snorkelmasker: Subea Easybreath. 

> Bestel hem hier, via deze link. 

No comments