Hiken naar Koruldi Lakes in Mestia.

0

Georgië heeft veel te bieden, zowel cultuur als natuur. Mede door de ligging in de Kaukasus, zijn er veel trekkingsmogelijkheden in Georgië. Lange tochten van meerdere dagen, maar ook verschillende tochten die je ook in 1 dag kan doen. Één van die eendaagse trekkingtochten is de trekking naar de Koruldi Lakes in Mestia.

Viewpoint kruis

Je eerste stop is het viewpoint van het kruis. Om hier te komen loop je door allerlei smalle en steile bergpaadjes die dichtbegroeid zijn met bomen en struiken.
Het is ook mogelijk om via een andere weg per auto bij het viewpoint uit te komen, voor de gene die geen zin hebben om te hiken, maar toch van het uitzicht willen genieten.

Uitzichten Mestia

Eenmaal boven kun je genieten van prachtige uitzichten over rauwe bergtoppen, gecombineerd met veel groen. Hieronder een aantal impressies van de uitzichten.

hiken mestia

Na een stijle klim, kun je genieten van prachte uitzichten op de bergtoppen.

hike naar koruldi lakes

Groene bebossing en groene grasvlakten staan in contrast met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

De Koruldi Lakes

Ondanks het uitzicht verder vanaf de Koruldi Lakes niet heel anders is dan vanaf het eerste viewpoint, gaan echte die-hards nog wel even door naar de Koruldi Lakes. Het kruis staat ongeveer halverwege, tussen de start van de trail en de Koruldi lakes. 

Duur trekkingtocht

Vanaf het centrum in Mestia loop je in ongeveer 3-4 uur over aardig stijle bergpaadjes naar het eerste viewpoint.
Vanaf dat punt zit je ongeveer halverwege. Je moet dan nogmaals 3-4 uur lopen om bij de Koruldi meren uit te komen.

Let op dat je op tijd vertrekt in de ochtend, om in de avond op tijd voor het donker weer terugbent. De terugweg gaat overigens een stuk sneller. In ongeveer 1,5 uur loop je van het eerste viewpoint terug naar het centrum beneden, waar een lekker biertje op je staat te wachten.

Verblijven in Mestia? Kijk hier naar accommodaties in Mestia.

No comments