De Kuang Si watervallen nabij Luang Prabang.

0

De Niagara Falls in Canada of de Victoria Falls in Zambia zijn erg indrukwekkend als je kijkt naar het massale watergordijn dat per minuut zo’n 500 miljoen liter naar beneden stort. Maar zijn ze ook de mooiste? Volgens velen zijn de watervallen Kuang Si watervallen nabij Luang Prabang de mooiste ter wereld. Wat ons betreft zou dat zomaar kunnen zijn.

Kuang Si watervallen

Wanneer je in Luang Prabang verblijft, dan zijn de Kuang Si watervallen een must visit. Op zo’n 30 kilometer rijden vanaf Luang Prabang vind je dit prachtige natuurverschijnsel met helder blauw water vol met mineralen. Het park bestaat uit meerdere meetjes en kleine watervalletjes die gevoed worden door de grote waterval aan het einde van het park.
Het zijn de bekendste watervallen van Laos en een uurtje rijden met de TukTuk is het ongetwijfeld meer dan waard.

Entree tot het Kuang Si park

Na een uurtje rijden vanuit Luang Prabang kom je aan bij de entree van de watervallen. Hier betaal je zo’n 20.000 Kip (€2,-) om binnen te komen. Eerst loop je door een opvang van beren die bevrijd zijn van verwaarlozing.
Na de berenopvang kom je de eerste meertjes tegen met kleine watervalletjes. Op warme dagen is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen. Bovendien zwemmen er kleine spa-visjes die lekker een je voeten knabbelen.

Grote waterval

Na een aantal frisse duikjes is het tijd om de mooie grote waterval te bekijken. Vanaf de brug kun je prachtige foto’s maken van de grote waterval.

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat je ook naar de top van de waterval kan gaan, ook een echte aanrader. De korte (redelijk stijle) klim van ongeveer 20 minuutjes is meer dan de moeite waard. Het uitzicht over de jungle en de omgeving is prachtig! Let op, want met natte schoenen kan het op sommige plekken aardig glad zijn.

No comments