Lifehack reisfoto’s: maak mooiere foto’s met dit trucje.

0

Als je op vakantie bent, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk vast kunnen leggen. Mooie foto’s maken voor in je fotoboek of voor je Instagram. Soms zie je foto’s voorbijkomen waarvan het net lijkt alsof ze uit een reismagazine geknipt zijn. Maar met een klein simpel trucje, kun jij je reisfoto’s al een stuk mooier laten lijken. Wij leggen hieronder uit wat je nodig hebt en wat je precies moet doen.

Verschil in foto’s

Voordat we uitleggen wat je precies moet doen, laten we je eerst het resultaat zien. Eerst een originele foto en daaronder een foto waarbij het trucje toegepast is.

Originele foto

Op de achtergrond ligt de bekende Lion Rock van Sigiriya in Sri Lanka. Op de voorgrond ligt een half droog meertje, vol met waterplanten.

Foto met het toepassen van de foto hack

De foto na het toepassen van het trucje doet lijken alsof het meertje helemaal strak ligt, zodat de Lion Rock mooi gespiegeld wordt in het water. Nee, hier is heen fotobewerkingssoftware aan te pas gekomen. Dit kun je ook met je eigen huis, tuin en keuken spulletjes.

Hoe werkt deze lifehack voor mooiere foto’s?

Alles wat je nodig hebt, is een vlak weerspiegelend object. Gewoon een klein badkamerspiegeltje is voldoende. Maar kan me voorstellen dat je op reis niet constant met een badkamerspiegeltje gaat lopen. Je kunt daarom ook je telefoon gebruiken. In de standby modus is je telefoon feitelijk ook gewoon een donker spiegeltje.

Hoe werkt het precies?

Stap 1 – Bepaal je fotokader

Zorg ervoor dat je klaarstaat hoe je je foto wil maken. Zoals je eigenlijk iedere andere foto maakt. Zorg dat je onder in de foto genoeg ruimte overhoudt voor de weerspiegeling.

Stap 2 – Zet de onderkant van je spiegeltje tegen de lens.

Houd je spiegeltje zo vast dat je vingers niet binnen je fotokader vallen.

 

Stap 3 – Beweeg je spiegeltje naar de horizon.

Beweeg de voorkant van je spiegeltje op en neer naar de horizon, tot je het gewenste resultaat hebt.

 

En, *klik*, je foto met weerspiegeling is vastgelegd. 😉

No comments