Trend voor aan de wand: de wereldkaart

0
Wereldkaart in kleur

Wij Nederlanders houden van reizen. Reizen wordt een steeds belangrijker deel van ons leven en dat zien we zelfs terug in het interieur. Een trend die we steeds meer voorbij zien komen is de wereldkaart in het interieur. Een wereld- of stadskaart in verschillende soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting een wereldkaart te vinden die helemaal opgaat in het interieur. Zo kun je met deze wanddecoratie ook wanneer je thuis bent wegdromen in je laatste reis of fantaseren over je volgende vakantiebestemming. In dit artikel lees je meer informatie en kun je inspiratie opdoen voor het opnemen van een wereldkaart in je interieur.

Verschillende materialen

Elk interieur is anders, dus is het belangrijk dat het materiaal van de wereldkaart past bij jouw stijl van het interieur. Een wereldkaart kan op verschillende materialen worden afgedrukt, zoals canvas, hout, poster, aluminium of glas. Een wereldkaart op glas geeft een moderne en strakke uitstraling, terwijl een houten wereldkaart beter in een landelijke interieur past. Wil je iets stoerders? Dan zou voor een aluminium wereldkaart gekozen kunnen worden, die overigens ook perfect opgaat in een industrieel interieur. Door het juiste materiaal te kiezen van een wereldkaart dat bij jouw stijl van interieur past, komt de wereldkaart perfect tot zijn recht in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Je hebt niet alleen de keuze in het materiaal, maar er er zijn ook verschillende soorten  wereldkaarten waaruit gekozen kan worden. Een unieke vintage uiterlijk creeer je door te kiezen voor een historische wereldkaart. Past trendy meer bij jou? Dan kun je een wereldkaart in je interieur opnemen met een apart design, zoals een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart. Hierbij kies je bewust voor het ontwerp en niet voor de informatie. Bij het gebruik van wereldkaarten met geografische kenmerken, zoals landnamen en landsgrenzen, leg je meer de nadruk op het informatieve aspect van de wereldkaart. Zo kun je nóg beter bepalen wat jouw volgende reisbestemming wordt.

Grote wereldkaarten

Met grote wereldkaarten creëer je een echte ‘eyecatcher’ in je interieur. Een wereldkaart kan zo de hele muur vullen. Deze vorm van wanddecoratie klinkt heftig, maar het resultaat kan verbluffend zijn. Vooral als je voor een wereldkaart kiest met rustige kleuren. Dit kun je bijvoorbeeld creëren door gebruik te maken van fotobehang.

Als reisfanaten zijn wij fan van deze interieurtrend. Omdat er zoveel keuze is, past er altijd wel eentje in jouw interieur. Naast wereldkaarten is het gebruik van stadskaarten ook een upcoming trend. Stadskaarten zijn gedetailleerde zwart-witte weergaven van je favoriete steden. Super tof en helemaal hip!

Wil je meer inspiratie? Kijk dan ook even onderstaande foto’s.

No comments