Regel eenvoudig je visa on arrival voor Iran.

0

Iran. Een vakantieland waarvan je omgeving zich waarschijnlijk afvraagt of het wel veilig is. Ondanks de geografische ligging van Iran, tussen Afghanistan, Irak en Syrië is het volkomen veilig om naar Iran af te reizen. Het grote land in het Midden Oosten is rijk aan cultuur en historie, vanwege onder andere de zijderoute. En met een diversiteit aan natuur kom je er ook niets tekort. Maar als je naar Iran wilt, heb je een visum nodig. Een visum voor Iran regel je bijvoorbeeld door het zelf bij de ambassade aan te vragen, online een e-visum aan te vragen of je regelt je visum voor Iran on arrival.

Iran is de laatste jaren soepeler geworden voor wat betreft regelen van je visum, hier lees je meer over het aanvragen van je visa on arrival voor Iran.

Iran Visa on Arrival

De meest eenvoudige manier is het aanvragen van je visum on arrival op een internationaal vliegveld van Iran. Met de juiste voorbereiding heb je je visum binnen 30 minuten geregeld, zodat je de douane kan passeren.

Om je visa on arrival voor Iran te regelen heb je een aantal dingen nodig. Een aanvraag code is overigens niet nodig. Wel zijn onderstaande zaken nodig:

  • (Medische) verzekeringspolis

  • Uitgaand reisticket

  • Accommodatie voor eerste nacht

  • Contant geld

Bij aankomst dien je een klein briefje met je naam en je (eerste) accommodatie in te vullen en met je paspoort in te leveren. Vervolgens krijg je een briefje mee om bij een ander loket te betalen je visum te betalen. Met betalingsbewijs ga je terug naar het eerste loket waar je je paspoort terug krijgt.

Medische verzekeringspolis

Wanneer je Iran bezoekt, dien je een medische verzekeringspolis te hebben, waarin expliciet Iranvermeld staat. Wanneer er wereldofworldwideof iets in die trant staat, wordt dit niet goedgekeurd en dien je alsnog aan de grens een healthcare verzekering af te sluiten.

Tot 31 dagen kost deze 14€ (of 16$). De prijs kan oplopen tot 110€ voor de termijn van één jaar. Wanneer dit in orde is, wordt je visum vrijgegeven.

Uitgaand ticket nodig voor Iran?

Officieel is er een uitreisticket nodig. Hier werd bij ons echter niet om gevraagd.

Accommodatie eerste nacht Iran

Je dient bij je aanvraag je eerste accommodatie op te geven. Hierbij vragen ze om naam van de accommodatie, het adres van de accommodatie en het telefoonnummer.

Ondanks dat dit een harde eis is, werd er bij ons niet gevraagd om een reservering over te leggen als bewijs.

Een hotel online boeken in Iran gaat wel, maar niet zo gemakkelijk via bijvoorbeeld Booking.com. Hostelworld.com werkt wel prima in Iran.

Zelf maakten we direct bij Iran Cozy Hostel een reservering. Dezelfde dag was alles bevestigd en stond de boeking voor ons vast.

Kosten visa on arrival Iran

De kosten van een visum voor Iran zijn 75€, wanneer je dit op het vliegveld regelt. Dit is exclusief de eventuele kosten die je betaalt voor je verzekering.

Daarnaast betaal je nog 3 dollar extra commissie voor het doen van je visumaanvraag.

Geen stempel in je paspoort

Nadat je betaling is gedaan en je paspoort weer ontvangen hebt na je aanvraag, kun je de douane door. Je zult merken dat je bij je aanvraag geen sticker of stempel in je paspoort gekregen hebt en ook bij de douane zullen ze geen entry-stempel zetten.

Sinds kort is dit beleid aangepast in de hoop om meer buitenlandse toeristen naar Iran te trekken.

No comments