Lange rit door Kazachstan en noordelijke Kaukasus

2

Het was een lange tocht waar we ons van te voren zo goed mogelijk op ingesteld hadden. Ruim 4300km door het steppe landschap van Kazachstan en Rusland. Met tussendoor soms een toeristische stop bij een mooi religieus gebouw of een oude ruïne.

Afzien

Ja, je kunt wel zeggen dat we af en toe afgezien hebben. Vanaf Almaty hebben we ongeveer 2 weken (bijna) non-stop gereden. En hoe leuk het ook is om te kamperen, het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn. Het zoeken van een goede kampeerspot was vaak een challenge. Want ja, waar ga je een beschut plekje vinden in the middle of nowhere? Het enige wat je om je heen ziet zijn platte vlaktes met dor gras en af en toe een klein boompje of bosje die zich met moeite in leven weet te houden. En precies dat laatste zorgt ook af en toe wel voor de nodige verveling tijdens het rijden. Waar we gewend zijn aan bochtige wegen met op iedere hoek een nieuw soort gebergte wat we kunnen bewonderen lijkt het nu alsof we weken het zelfde stuk rijden.

Maar natuurlijk mogen we eigenlijk niet klagen en hebben we ook heel veel toffe dingen meegemaakt en een financiële meevaller gehad.

  1. Doordat we de ferry niet gepakt hebben richting Azerbeijan hebben we ongeveer 250,- euro bespaard.
  2. We hebben een klein stukje Rusland mee kunnen pakken (wat eigenlijk niet in de planning zat).  Hier hebben we kunnen genieten van de Russische cultuur samen met Sergey en zijn vrienden. We leerden hem kennen in ons laatste hostel en heel toevallig woont hij in een van de stadjes waar we al van plan waren een nachtje door te brengen.
  3. Ookal was het moeilijk om een goede kampeerspot te vinden.. Zodra we er eentje gevonden hadden konden we bijna iedere avond volop genieten van prachtige zonsondergangen.
  4. We hebben een wens mogen doen omdat we een super heldere vallende ster gespot hebben tijdens de bloedmaan. Waar we overigens heel romantisch onder het maanlicht een dansje hebben gedaan.
  5. En omdat je iedere dag op de weg zit ga je creatieve spelletjes bedenken. Zo hebben we ruim 2 weken lang gezocht naar een nummerbord met onze beide voorletters erin (Jeff heeft uiteindelijk gewonnen maar wel pas toen we door Tbilisi reden!). En speelden we ‘spot als eerst de kameel’.

Eerste indruk Georgie
Zonsondergang Rusland
Overlanding 4x4 sunset
Oezbeekse mannen
Kamelen Kazachstan steppen
Zonsondergang Kazachstan steppen
Rusland visum in paspoort
Monument WO II Saratov Rusland
Diner camping zonsondergang overlanding
Kliffen Wolga Rusland
Militairy Road Rusland / Georgië
oude centrum Tbilisi
Balkonnetjes Tbilisi oud centrum

Na een horror grensovergang van Rusland naar Georgië (10,5 uur, geen grapje!). Zijn we ein-de-lijk in Georgie!! En wat een feest is dat.. na maandenlang de slechte of veel te duren wijntjes te hebben gedronken in Centraal Azië is het nu zo fijn dat je werkelijk op iedere straathoek een fantastisch Georgisch wijntje kunt scoren! En wauw, Tblisi is ook echt een hele mooie stad! De afgelopen 3 dagen hebben we tour gedaan en lekker door de stad heen geslenterd. De sfeer in de stad is heel Europees maar ook een beetje middeleeuws wat een leuke mix geeft.

Wie is de Mol?

Misschien een beetje cliché maar we hebben wel veel inspiratie gehaald uit de afleveringen van afgelopen jaar.  Want wat willen we nou echt de komende weken gaan doen hier? Nou, vooral heel erg genieten van de prachtige natuur (en thankgod.. het land is gelukkig maar 20.000km2 groter dan Nederland) rustig aan doen, veel drone filmpjes en foto’s maken (want jeetje, Georgie is zo fotogeniek!) en natuurlijk zoveel wijnproeverijen doen als we maar kunnen. Hopelijk verlaten we dan Georgië met 2 wijnliefhebbers ipv 1.

Winactie

Hebben jullie trouwens gezien dat we een winactie hebben op Facebook? Zorg dat je een reactie onder deze foto achterlaat en dat je de pagina gaat volgen! Wie weet maak jij dan kans op een super mooie canvas wereldkaart t.v.w. 119.95.

 

 

Follow my blog with Bloglovin

2 comments

Post a new comment